04 / 05 / 2024

50 milyar liralık yeni kredi paketi geliyor! Krediye başvurmadan bu haber okunur

50 milyar liralık yeni kredi paketi geliyor! Krediye başvurmadan bu haber okunur

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin geçtiğimiz günlerde sinyalini verdiği KGF’ye az bir süre kaldı. İşte detaylar…



Devlet, ihtiyaç sahibi firmalar için yeni bir Kredi Garanti Fonu (KGF) paketi açma hazırlığı içinde. İşletmeler A, B ve C olmak ile beraber üç ayrı kategoriye ayrılmış olacak. Kredi limitinden KOBİ'ler ile imalatçı ve ihracatçı firmalara ayrıcalık verilecek.

Makro ihtiyatı tedbirleri dahilinde kredi genişlemesini kontrol altında tutmayı ve kullanılan lira kredilerin döviz alımına gitmesinin önüne geçmeyi hedefleyen hükümet, ihtiyaç sahibi firmalara yönelik olarak yeni bir Kredi Garanti Fonu (KGF) paketi açma hazırlığında.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçtiğimiz günlerde sinyalini vermiş olduğu KGF destekli kredi paketinin detaylarına Sabah'tan Barış Şimşek ulaştı. İlk etapta 50 milyar TL tahsis edilmesi planlar dahilinde olan kredi garanti programı ile direk olarak ihtiyaç sahibi firmalara ulaşılacak.

50 milyar liralık yeni kredi paketi geliyor! Krediye başvurmadan bu haber okunur


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön