23 / 05 / 2024

50 milyar liralık yeni kredi paketi geliyor! Krediye başvurmadan bu haber okunur

50 milyar liralık yeni kredi paketi geliyor! Krediye başvurmadan bu haber okunur

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin geçtiğimiz günlerde sinyalini verdiği KGF’ye az bir süre kaldı. İşte detaylar…



HER ŞİRKET ALAMAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yapmış olduğu çalışma dahilinde kredibilitesi A grubunda bulunan ve krediye erişimi her daim mümkün olan şirketler yakın zamanda açıklanacak KGF'nin kapsamı dahiline alınmayacak. Bu gruptaki firmalar, daha önce de olduğu gibi bankalara aktarılacak.

B grubunda bulunan fakat sadece öz kaynakları ile idare eden, işletme ve yatırım sermayesine de ihtiyaç duyan bazı firmalar ise yeni KGF paketinin % 70'inden yani 35 milyar TL’lik kredi limitinden faydalanacak.

Teminat engeline takılmış olan buna karşı da üretimi ve istihdamı devam eden C grubu şirketlere de KGF olanağı sağlanacak. Bu şirketlere, 50 milyar TL’lik paketin % 30'una karşılık olan 15 milyar TL’lik limit tanımlanacak.

KGF paketine başvuracak şirketlerde istihdamlarını korumaları, imalat ve ihracat taahhütlerinin olma özel olarak gözetilecek. Kredi, nakit olarak ilgili firmaya verilmeyecek.

Üretim ve ihracat için gerek duyduğu ara malı ve makine yatırımı için proforma fatura karşılığı satıcı şirketlere aktarılacak. Bu şekilde, ticari kredilerin tahsis amacına uygun bir şekilde  kullanımı ile döviz, altın ya da gayrimenkul piyasasına kaymış olmasına da geçit verilmemiş olacak.

500 MİLYAR LİRADAN 1 TRİLYON LİRAYA YÜKSELTİLMİŞTİ

Resmi Gazete'de yayımlanmış olan Cumhurbaşkanı Kararı ile KGF kefalet üst limiti 500 milyar TL’den  1 trilyon TL’ye yükseltilmişti. Bu şekilde, KGF'nin kefalet olabileceği kredilerin toplam tutarı 500 milyar TL’den 1 trilyon TL’ye çıkarılmıştı.

Ağustos ayı itibarı ile KGF'nin kefalet hacmi 582.8 milyar TL, kullandırılan kredi tutarı ise 689.6 milyar TL düzeyinde bulunuyor. Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdi.

Bu karar ile KGF eli ile verilen kefaletlerin toplam bakiye tutarı, 4749 Sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetimi Hakkında Kanun'un geçici şekilde 20. maddesinde öngörülen limitin 10 katına endeksleniş durumda.

50 milyar liralık yeni kredi paketi geliyor! Krediye başvurmadan bu haber okunur

İstanbul’un o ilçesine tam 826 konut ve bir okul inşa edilecek! Ucuz konut arayan İstanbullulara TOKİ müjdesi

Emekli maaşı zammının detayları belli oluyor! Emekli promosyonları 10 bin lirayı bulacak!

Çocuğu olan aileler buraya! Hemen başvurun kırtasiye yardımını alın! Kırtasiye yardımı kaç lira başvurusu nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön