08 / 07 / 2024

İstanbul Beşiktaş'taki restoranda 1 milyon TL'lik kira davası! 

İstanbul Beşiktaş'taki restoranda 1 milyon TL'lik kira davası! 

İstanbul Beşiktaş’ta Anıtlar Kurulu’ndan uygun bir fiyata kiralanan kafe restoran için dudak uçuklatan kira talebi, iki şirketin mahkemelik olmasına neden oldu. Kirayı 200 binden 1 milyon TL'ye yükseltmek isteyen şirket, elektriği de kesince kiracıyla davalıık oldu. İşte ayrıntılar...



İstanbul Beşiktaş'ta yer alan kafe restoranı, Anıtlar Kurulu'ndan uygun bir tutara kiralayan Bilgili Holding bünyesindeki Akaretler Turizm Şirketi, aynı dükkanı Şen Ortaklar Limited Şirketi'ne 100 bin TL bedelle kiraya verdi. 

Zaman içinde kira bedeli 200 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; Akaretler firması, geçen yılbaşında son kira artışını dudak uçuklatan bir tutara yükseltmek istedi. 

İstanbul Beşiktaş taki restoranda 1 milyon TL lik kira davası! 

Aktarılan detaylara göre; eestoranın kirası yasal sınırın çok üzerinden bir artışla 200 bin TL'den 1 milyon TL'ye yükseltilmek istendi. Fakat kiracı 1 milyon TL'lik kirayı ödemeyi kabul etmedi. 

Bunun üzerine kiracıyı bezdirmek isteyen firma, restoranın elektrikelrini kesti. Elektrikler kesildiği için restoran açılamadı, dolaptaki yiyecek ve içecekler bozuldu. Kiracının avukatı Emre Sıraç Pamuk, yaşanan olayı mahkemeye taşıdı. 

İki firma, kira anlaşmazlığı  sebebiyle mahkemelik olurken; İstanbul 22. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen elektriğin tekrar bağlanması için açılan davada kiracı haklı bulunarak kesilen elektriğin açılması kararı alındı. 

200 bin TL kira vermeye devam eden kiracıyla mal sahibi arasında 1 milyona çıkarılmak istenen kira davası ise devam ediyor. 

İstanbul Beşiktaş taki restoranda 1 milyon TL lik kira davası! 

Avukat Emre Sıraç Pamuk, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve eski tarihli sözleşmesi olan kiracılara baskı uygulayarak çıkarma taktiğinin uygulandığının altını çizdi. Bu taktikle daha yüksek bir bedelle kiraya verme yoluna gidildiğine dikkat çeken avukat Pamuk, "Müvekkilimin herhangi kira borcu bulunmuyor. Kira 200 binden 1 milyon TL'ye yükseltilmek istendi. Kabul etmeyince daha yüksek kiraya verebilmek için kafe restoranın elektriği kesildi. Elektrik kesintisinin dışında bir de müvekkilime avukat ordusu ile her gün noterden, mahkemeden tebligat, ihtarname yollandı. Yani bir yıldırma politikası uygulandı" ifadelerini kullandı. 

Kesilen elektriğin açılması kararıyla ilgili davayı kazandıklarının altını çizen Pamuk, sözleşme yapılırken kiracı esnafa 'cirodan pay alırız' dayatması yapıldığını da söyledi. 

Deprem bölgesinde kaç konut teslim edilecekti, kaç konut teslim edildi? 

Hükümet en düşük emekli maaşı için hazırlıkları başlattı: En düşük emekli maaşı en az 12 bin TL olacak!

Uzman isimden kentsel dönüşüm uyarısı!


Geri Dön