08 / 07 / 2024

Hükümet en düşük emekli maaşı için hazırlıkları başlattı: En düşük emekli maaşı en az 12 bin TL olacak!

Hükümet en düşük emekli maaşı için hazırlıkları başlattı: En düşük emekli maaşı en az 12 bin TL olacak!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre göre, AK Parti kurmayları en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için düğmeye bastı. Bu kapsamda, şu an 10 bin TL düzeyinde bulunan en düşük emekli maaşının, en az 12 bin liraya yükseltilmesinin öngörüldüğü belirtiliyor.



Milyonlarca emekli dört gözle Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarının açıklanmasını bekliyordu. TÜİK, geçtiğimiz hafta enflasyonu açıkladı ve hem emeklilerin hem memurların Temmuz maaş zamları belli oldu. 

Maaş zamlarının açıklanmasının ardından, 10 bin TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı gündeme geldi. Emekliler, en düşük maaşa zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırıyor. Konu ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Ekonomimcom'dan Besti Karalar'ın haberine göre; AK Parti’nin, en düşük emekli maaşını 10 bin TL’nin üzerine çıkarmak için yeni bir hazırlığa başladığı gündeme getirildi. 

Hükümet en düşük emekli maaşı için hazırlıkları başlattı: En düşük emekli maaşı en az 12 bin TL olacak!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI EN AZ 12 BİN TL

Yaklaşık 3 milyon emekli 10 bin Türk Lirası olan en düşük emekli maaşını alıyor. 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, AK Parti kurmaylarının en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için harekete geçtiği, en düşük emekli maaşını yükseltecek formülleri hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayına sunacağı ifade edildi. 

Bu durumda en düşük 10 bin TL olan emekli maaşının en az 12 bin TL olacak şekilde yeni bir hazırlık yapıldığı belirtiliyor. 

Hükümet en düşük emekli maaşı için hazırlıkları başlattı: En düşük emekli maaşı en az 12 bin TL olacak!

BU AY İÇİNDE MECLİS'E GELECEK

AK Parti’nin ilk formülü en düşük emekli maaşını 10 bin TL’den 12 bin TL’ye yükseltmek. 6 aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte en düşük emekli maaşı alanlar yüzde 24,73’lük zamdan faydalanamıyor. Kök maaş oranı düzünden uyguanan zam oranının en düşük emekli maaşı alanların emekli maaşlarına yansımaması tepkilere neden oldu. 

AK Parti yönetiminin, hafta içinde en düşük emekli maaşının en az 12 bin TL olmasıyla ilgili hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da onaylaması durumunda çalışma ivedilikle Meclis gündemine getirilecek. 

Söz konusu çalışmanın Temmuz ayın içinde Meclis'te kabul edilmesi bekleniyor. AK Parti kurmayları ilgili bakanlıklardan en düşük emekli maaşı ilgili mali rapor da talep etti. En düşük emekli maaşına uygulanacak artışın kaç emekliyi kapsayacağı maliyetinin ne olacağına da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak raporda yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılının emekli yılı olacağını açıklamıştı. 25 Ocak da en düşük emekli aylığı 10 bin Türk Lirası olarak belirlenmişti. Söz konusu düzenleme onay alırsa bu sene en düşük emekli maaşı alanlara ikinci kez iyileştirme yapılmış olacak. 

Uzman isimden kentsel dönüşüm uyarısı!

TÜİK'e göre kira 5 bin 845 TL! Bu hesap nasıl yapılıyor? 

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!


Geri Dön