08 / 07 / 2024

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kira bedellerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile beraber konut piyasası da karıştı.



Bu yılın Temmuz ayı itibarıyla tarihi itibarıyla kira bedellerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile beraber konut piyasası da karıştı.

Peki uzmanlar bu konu ile ilgili ne diyor? Konut sorunu nasıl çözülür? işte  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam'on pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili o açıklamaları...

İçinde kiracı olan konutların kira bedellerinde fahiş artışlar yaşanırken boş konutlarda ise gerilemeler görüldü. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre emlakçılar bu ay için geçerli olan yüzde 65 zam sınırına uyulmadığını dile getirirken, sosyal konut vurgusu da yapıyor.

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat imzalı habere göre yaptığı açıklamada başkent Ankara’da konut kiralarının yüzde 20 arttığını dile getiren Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “Memur ve öğretmen atamalarının ve tayinlerinin yapılması, kentlere yeni üniversite öğrencilerinin gelmesi ile kira fiyatlarındaki artış sürecektir" dedi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!

"SOSYAL KONUT ŞART"

Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kira bedellerinde yüzde 25 zam sınırı varken ve bu kurala uyulmuyorken zam sınırının kalkması ile pek çok konut sahibinin çok uç noktalarda kira fiyatlarına zam yaptıklarına ilişkin odamıza bazı duyumlar geliyor. Hatta TÜFE oranının üzerinde zamlar yapıldığı kaydediliyor. Kira bedellerine yapılan bu zamları asgari ücretli bir ailenin ödemesi neredeyse imkânsız. Çare Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, belediye iştirakleri ve özel sektör müteahhitlerinin kiraya vermek üzere sosyal konut inşa etmeleri.”

Mega kent İstanbul’da ise kira karmaşasının önümüzdeki Ağustos ayında başlaması bekleniyor. İstanbul’da emlakçılık yapan Yasin Demirtaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Pek çok yurttaş maaşlarına zam alamadı fakat kira bedelleri yüksek oranda artacak. Seneye de enflasyon düşmeyecek gibi görünüyor. Oran yine yüzde 50-60 olacak gibi." dedi.

 

TOKİ'den hiç evi olmayan vatandaşlara ucuz konut fırsatı!

Emlakçılara ağır cezalar geliyor! Bakanlık resmen duyurdu, yürürlüğe giriyor...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?


Geri Dön