08 / 07 / 2024

Emlakçılara ağır cezalar geliyor! Bakanlık resmen duyurdu, yürürlüğe giriyor...

Emlakçılara ağır cezalar geliyor! Bakanlık resmen duyurdu, yürürlüğe giriyor...

İnternetteki emlak alım-satım platformlarına konan ilanlardaki taşınmazların ilan verene veya yakınlarına ait olması gerektiğini ifade eden Ticaret Bakanlığı, alım-satım için acilen yetki belgesi alınması gerektiğini, aksi takdirde ağır para cezası uygulanacağı belirtildi. 



Ticaret Bakanlığı, 2023 senesinde gerçekleşen düzenlemeyi de kaydederek, emlak alım-satım platformlarında yer alan ilanlardaki taşınmazların ilan veren üyeye veya yakınlarına ait olması gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda, yetki belgesi alınması gerektiğini ifade edildi.

2024 senesi sonuna kadar yapılan yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim şartının aranmayacağını söyleyen bakanlık, şu an yetki belgesi olmadan faaliyet gösteren emlak işletmelerinin, ilan verirken sorun yaşamamaları ve cezai yaptırımlara maruz kalmamaları için bu düzenlemeden faydalanarak acilen yetki belgesi almaları gerektiğini söyledi.

FİYAT ŞİŞİRMELERİNİ ÖNLEMEK İÇİN PARA CEZASI

12punto'da yer alan habere göre, internet üzerindeki emlak ilanlarında spekülasyon ve sahte ilanların önlenmesi amacıyla, ilana çıkan taşınmazların ilan veren kişiye, birinci ve ikinci derece akrabalarına veya eşine ait olduğunun doğrulanması gerekmektedir. Öte yandan, taşınmazın sahibi tarafından yetkilendirildiği de ilan yayımlanmadan önce doğrulanmalı. Bu düzenlemeye uymayan ilan sitelerine, her bir aykırılık için 100 bin liraya kadar idari para cezası verilebildiği ifade edildi.

Emlakçılara ağır cezalar geliyor! Bakanlık resmen duyurdu, yürürlüğe giriyor...

YETKİSİZ FAALİYET GÖSTERENLERE DÜZENLEME

Yetkisiz faaliyet yapan emlakçılar ve internet sitelerinin kayıt altına alınması amacıyla yapılan düzenleme, konut ticareti yapan emlak işletmelerinin, diğer tüm şartları taşımaları halinde mesleki deneyim şartı olmadan da yetki belgesi almasına olanak tanıyor. Bu düzenleme ile, kötü niyetli kişilerin organize bir şekilde fiyat şişirmeleri ve spekülatif fiyat artışlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Sonuç olarak, yetki belgesi zorunluluğuna uymayan emlak alım satım platformları ve işletmelerine yönelik cezai yaptırımların uygulanacağı ve sektördeki düzenin sağlanması için gerekli adımların atılacağı da belirtildi.

Tek bir IBAN işlemine rekor ceza gelecek! Usulsüz işlem yapanlara kesilecek cezalar belli oluyor...

Ticaret Bakanlığı'ndan yetki belgesiz emlak işletmelerine 29,2 milyon TL ceza!

Fahiş kira artışlarına ceza! Ev sahipleri ve emlakçılar aman dikkat!

Evi, arsası, iş yeri olanlara son dakika uyarısı: Bu tarihe kadar ödemeyene ceza var! 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön