08 / 07 / 2024

Merkez Bankası doların yükseleceği tarihi açıkladı!

Merkez Bankası doların yükseleceği tarihi açıkladı!

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra yatay seyir izleyen dolar kuru, birikimini dövizde değerlendiren yatırımcılarda tedirginliğe sebep olurken, Merkez Bankası da doların yükseleceği tarihi açıkladı.



Ülkemizde senelerdir kesintisiz olarak yükselen ve yatırımcıların da en gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra uzun bir duraklama dönemine girmişti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 3 aya yakın süredir 32 TL'lik bant aralığında hareketler sergileyen ve yatırımcılar tarafından yönünün ne olacağı merak edilen ve araştırılan dolar kurunun yeniden ne zaman yükseleceği merak konusu olurken, birikimlerini dolar tarafında değerlendiren yatırımcıların merak ettiği sorunun yanıtı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan geldi.

Halktv'de yer alan habere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her ay düzenli şekilde yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin pek çok kişi tarafından merakla beklenen haziran ayı raporunda, dolar kuruna ilişkin beklentilere yer verdi. Verilen detaylara göre 50'si finansal sektör, 18'i reel sektör olacak şekilde toplam 68 katılımcının yanıtlarıyla derlenen söz konusu raporda, sene sonu görülmesi beklenen dolar kuru ortaya çıktı.

Merkez Bankası doların yükseleceği tarihi açıkladı!

"6 AYDA 5 TL YÜKSELECEK"

Ekonomi piyasalarında söz sahibi olan toplam 68 katılımcıya yöneltilen "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir?" sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak edilirken söz konusu soruya verilen cevaplar ile 31 Aralık 2024 tarihinde görülmesi beklenen dolar kuru 37,7463 Türk Lirası şeklinde açıklandı. 

Söz konusu bu tahmin, 8 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla görülen 32,63 TL'lik dolar/TL paritesinin sene sonuna kadar 5,1 Türk Lirası daha yükseleceği anlamı taşırken, Türkiye'ye yönelik yabancı sermaye girişlerinin artması sene sonuna ilişkin beklentilerde de iyimserliğe neden oldu. 

Ayrıca yine aktarılan detaylara göre geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanmış olan söz konusu raporlarda 2024 yılı sonu itibarıyla görülmesi beklenen dolar kuru için 40 Türk Lirası sınırı işaret edilirken, aylardır yatırımcıların en gözde yatırım aracı olan dövizde yaşanan yatay seyir nedeniyle piyasaların beklentisinde de aşağı yönlü değişiklikler de görüldü.

 

İstanbul Beşiktaş'taki restoranda 1 milyon TL'lik kira davası! 

Deprem bölgesinde kaç konut teslim edilecekti, kaç konut teslim edildi?

Hükümet en düşük emekli maaşı için hazırlıkları başlattı: En düşük emekli maaşı en az 12 bin TL olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön