04 / 05 / 2024

Emekli maaşı zammının detayları belli oluyor! Emekli promosyonları 10 bin lirayı bulacak!

Emekli maaşı zammının detayları belli oluyor! Emekli promosyonları 10 bin lirayı bulacak!

Ocak 2023 zammı için hesaplamalar başladı. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Ocak 2023'ü de hesap etmiş olan bankalar ise kesenin ağzını açtı. İşte detaylar…



Son zamanlarda büyük emek taşıyan emekli promosyon kampanyalarında son dakika haberleri gelmeye an be an devam ediyor. Bankaların kampanyaları içinde bulunduğumuz eylül ayında tüm hızı ile sürüyor. Belirlediği müşteri hayaline ulaşan bazı bankalar ise emekli promosyon ödemelerinde rakamı aşağı çekerken, bazı bankalar daha da artırdı.

Yılda iki defa zam alan emekli zammı hesabı gerçekleştiren bankaların Ocak 2023'ü de hesap ederek yeni promosyon kampanyaları için de düğmeye bastığı öğrenildi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı ve temmuz ayı dönemi olmak üzere altı aylık enflasyon rakamı şeklinde zam alıyor. Emekli temmuz zammı % 42, 35 şeklinde gerçekleşirken bankalar artmış olan maaşlar karşısında müşteri kazanma isteği ile promosyon yarışına girdi.

Ocak 2023 emekli zammı ve memur zammı ile de milyonlarca kişinin gelir durumu 2022 senesi enflasyon rakamları sonrası belirlenmiş olacak.

Tüm bunlar ile birlikte temmuz zammının ardından 2022 senesi için ilk enflasyon beklentisi ve tahminleri gelmiş oldu.

Merkez Bankası'nın 2022 senesi ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile de profesyonellerden oluşan 41 katılımcı ile birlikte sonuçlanırken, sene sonu enflasyon beklentisi % 70, 60 gerçekleşti.

TCMB'nin bu verilerine göre altı aylık enflasyon oranı ise % 19, 84 şeklinde hesaplandı. Eğer bu beklenti gerçekleşir ise SSK ve Bağ-Kur emekli ocak ayı zammı % 19,84 şeklinde olacak ve maaşlardaki yıllık artış da % 70'in üzerine çıkacak.

Emekli maaşı zammının detayları belli oluyor! Emekli promosyonları 10 bin lirayı bulacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön