29 / 04 / 2024

EYT yasasında çok konuşulacak gelişme! Kıdem tazminatı detayı dikkat çekti!

EYT yasasında çok konuşulacak gelişme! Kıdem tazminatı detayı dikkat çekti!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT’nin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için Hazine destekli KGF paketinde bu kapsamdaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar TL’ye çıkardıklarını açıkladı.



Bakan Nebati, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesindeki bir tekstil fabrikasında sanayici ve iş insanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıdan sonra düzenlenen ortak basın toplantısında depremin ardından atılan adımlar ve sağlanan desteklere ilişkin bilgi veren Nebati, benzersiz deprem felaketi karşısında devlet ve milletin tüm kurumları, insan kaynağı ve olanaklarıyla seferber olduğunu, depremzedelerin yaralarını hızla sarmak, maddi kayıplarını çok daha iyileriyle telafi etmek için canla başla çalıştıklarını söyledi.

 EYT yasasında çok konuşulacak gelişme! Kıdem tazminatı detayı dikkat çekti!

"25 MİLYAR TL’DEN 50 MİLYAR TL’YE ÇIKARIYORUZ"

Bu büyük felaketin büyük can kayıplarına neden olmasının yanında bütçeye de ek bir maliyet getireceğini fakat attıkları adımlarla ekonominin bu felaketin üstesinden gelecek güce sahip olduğunu belirten Nebati, "Türkiye geçen sene elde ettiğimiz yüzde 5,6'lık büyüme oranıyla dünyada en yüksek büyüme gerçekleştirmeyi başaran ülkelerden biridir. Bu güçlü büyüme performansımızın oluşturduğu ekonomik olanaklar sayesinde vatandaşlarımıza daha önce sözünü verdiğimiz EYT'yi uygulamaya koyduk."

İşte detaylar...


Geri Dön