02 / 05 / 2024

hususi ormanlarda amenajman planı

hususi ormanlarda amenajman planı

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Araç sahipleri dikkat! Ceza ödememek için hemen yaptırın!

TÜVTÜRK araç sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir açıklama yaptı. TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklama da hususi araçlar ve resmi araçların 2 yıl dolduysa muayenelerini yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

İzmir'de mesire alanı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'nce Buca Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 318-319 No.lu bölme içerisinde kalan çiftlik B Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

Ormanlar imara mı açılacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, dün Resmi Gazete’de yayımlanan, “Hususi Ormanlar ve Hükmi Şahsiyeti Haiz Amme Müesseselerine Ait Ormanlar Yönetmeliği”nde yaptığı değişiklik tartışma yarattı.

Özel ormanlarda amenajman planı nedir?

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Ormanlar nasıl tesis edilir?

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki yönetmeliğe göre ormanlar nasıl tesis edilir?

Ormanda inşaat yapılır mı?

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, ormanda inşaat yapılır mı?

Orman yönetmeliği 2016!

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte orman yönetmeliği 2016..

Yeni ev kira sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında, mal sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmede, ayrıca kiralama süresince uyulması gereken hususi şartlar da belirtiliyor. İşte yeni ev kira sözleşmesi örneği 2015...

Bosco Verticale gökdeleni ödül aldı!

İtalya'nın Milano şehrinde bulunan iki binanın tüm balkonlarına ormanlarda bulunan ağaçlar dikildi. 900 ağacın bulunduğu Bosco Verticale adı verilen iki kulenin orman miktarı 1 hektar olarak hesaplandı...

Milano'da Bosco Verticale kulelerinin balkonlarına 1 hektarlık ağaç dikildi!

İtalya'nın Milano şehrinde bulunan iki binanın tüm balkonlarına ormanlarda bulunan ağaçlar dikildi. 900 ağacın bulunduğu Bosco Verticale adı verilen iki kulenin orman miktarı 1 hektar olarak hesaplandı.

1951 yılında Beyoğlu'nda 1.500 ev inşa edilmiş!

1952 yılında İstanbul'da hususi inşaat sayısı artıyormuş. Belediye tarafından istatistiğe göre yalnız Beyoğlu ilçesinde 574 binaya inşaat ruhsatı verilmiş. Bunun 186 tanesi müstakil ev, 319 tanesi ise apartmanmış.

hususi ormanlarda amenajman planı Haberi

hususi ormanlarda amenajman planı

Bir orman işletmesini ve onun alt işletme ünitelerinin alanını, servetini, bu sahalarda gelecekte neler yapılması gerektiğini, mevcut kullanımlarını ve işletmede meydana gelen değişmeleri gösteren planlara amenajman planı deniyor. 


4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. 


Amenajman planı nedir?

Devlet ormanlarında amenajman planı yapılmasına ilişkin usul ve esaslara göre yapılacak olan harita ve amenajman planı;


a) Hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlarda, ormanın tesis edilmesini müteakip ilk iş mevsiminde işe başlamak suretiyle en kısa zamanda orman idaresi tarafından parasız olarak yapılır.


b) Hususi ormanlarda, sahipleri tarafından en kısa sürede yaptırılarak mülkiyet ve amenajman tekniği yönünden bölge müdürlüğünce incelenmesini müteakip uygunluğu halinde Genel Müdürlüğe gönderilir.


c) Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığı ile Orman İdaresi...