06 / 05 / 2024

ibb ikitelli arazisi

ibb ikitelli arazisi

Başakşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan İkitelli Mahallesi'ndeki 7 parselden oluşan toplam 300 dönümlük arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. 

İBB, İkitelli'de arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Başakşehir İkitelli'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 7 milyon 678 bin 390 TL olarak belirlendi.

İBB, Türker Proje Kartal arazisi imar planı onayladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İBB, Türker Proje Kartal arazisi imar planı onayladı.

Tarım arazisi nasıl imara açılır?

İmar Kanunu ve yönetmelikleri gereğince bu araziler üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Yapılaşmanın mümkün olabilmesi için tarım arazisinin imara açılması gerekiyor. Peki, tarım arazisi nasıl imara açılır? Tarla nasıl arsa olur?

2b arazisi devredilebilir mi?

2B arazisi; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki, 2b arazisi devredilebilir mi?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

2007 yılında Carlton Oteli arazisi satışa çıkarıldı!

2007 yılında Halis Toprak'ın sahibi olduğu Yeniköy'deki Carlton Oteli arazisi TMSF tarafından 49 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılmış. Halim Paşa Yalısı'na komşu olan arazi 6 bin 790 metrekare büyüklüğündeymiş.

2007 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arazisi Zorlu'nun!

2007 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arazisi, 800 milyon dolarla Zorlu Gayrimenkul'ün olmuş. Şeyh El Maktum'un da katıldığı ihale, İstanbul'u gayrimenkulde dünyanın önde gelen şehirleri arasına sokmuş.

2007 yılında Karayolları arazisi için kıran kırana yarış!

2007 yılında Özelleştirme İdaresi'nce satışa çıkartılan 96 bin 505 metrekarelik Karayolları arazisi için kıran kırana yarış başlamış. 10 grubun teklif verdiği araziyi alan grup, 226 bin metrekarelik inşaat yapabilecekmiş.

2007 yılında Anadolu Yakası'nın en değerli kamu arazisi görücüye çıkacak!

2007 yılında Maliye Bakanlığı, Anadolu Yakası'nın en değerli arazisi olarak nitelendirilen Maltepe Dragos Sahil Yolu'ndaki 36 bin 129 metrekarelik Adalar manzaralı arazi, 84 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılacakmış.

Dünyanın en büyük arazisi satışa çıkarılıyor!

Avustralya’da yer alan, dünyanın en büyük özel mülkiyet arazisi 325 milyon dolara satışa çıkarıldı.24.000 km2’lik arazi İsrail ya El Salvador gibi ülkelerin yüzölçümünden bile daha büyük.

Dünyanın en büyük arazisi 325 milyon dolara satışta!

Avustralya'da bulunan dünyanın en büyük arazisi satışa çıktı. 5 kuşaktır Kidman ailesine ait olan 11 milyon hektarlık arazi neredeyse İngiltere'yle aynı büyüklükte.

Manisa'da 2 bin 435 adet 2B arazisi satıldı!

Hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılmasına devam ediliyor. Manisa’da kamuoyunda 2/B arazisi olarak bilinen orman vasfını yitirmiş Hazine’ye ait taşınmazlardan 2 bin 435 tanesinin satışının gerçekleştirildiği bildirildi.

27.8 milyon dekar tarım arazisi yok oldu!

2011'de 348 bin 124 hektar tarım arazisi konut, sanayi ve madencilik için heba edildi. 2004-2013 yıllarında 27.8 milyon dekar tarım arazisi yok oldu.

ibb ikitelli arazisi Haberi

ibb ikitelli arazisi


Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Başakşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki İkitelli Mahallesi'ndeki 7 parselden oluşan toplam 300 dönümlük arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Satın alma kararı İBB Meclisi mayıs ayı oturumunda tartışmalı bir şekilde oy çokluğu ile kabul edildi.

Karara tepki veren İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Başakşehir  Olimpiyat Stadı'nın etrafındaki 1900 dönümlük gecekondu alanındaki sorunu çözmek için ilçe belediyesinin uzun süredir uğraştığını hak sahipleri ile anlaşılamadığı için açılan davalar nedeniyle sürecin tıkandığını iddia etti. Bunun üzerine Başakşehir Belediyesi'nin kendi mülkiyetindeki toplam 300 dönüme yakın araziyi satarak elde edeceği gelir ile gecekondu alanını kamulaştırmaya karar verdiğini söyleyen Balyalı “Başakşehir Belediyesi gelir elde etmek için satışa çıkardığı arazileri satamayınca İBB'ye başvurup bu arazileri satın almasını istedi....