30 / 04 / 2024

ibb müzeleri 2016

ibb müzeleri 2016

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), müze alanında önemli yatırımları gündemine aldı. Halihazırda bünyesindeki altı müzenin faaliyetini yöneten İBB, 10 yeni müze daha açmak için çalışmalara başladı.

Hidiv Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İBB, Hidiv Kasrı hakkında Vakıflar adına tescil hükmü veren ilk derece mahkemesi kararı için istinaf başvurusu yaptı. Yapılan bu istinaf başvurusu sonrasında, istinaf ilk derece mahkemesinin kararını bozarak İBB’nin başvurusunu kabul ettiğini açıkladı.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis krizi çözüldü!

İBB ile Beyoğlu Belediyesi arasında birçok taşınmaz için ortak kullanım protokolünün yapılmasına karar verildi. Böylece, İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis edilmesine ilişkin kriz çözüme kavuştu.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Kiler GYO'nun kayıtlı sermaye tavanı süresi uzatıldı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016-2020 yılları arasındaki beş yıllık süre boyunca geçerli olan 1 milyar 400 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı uzatıldı.

Kiler GYO sermaye tavanı süresinin uzatılması için SPK'ya başvurdu!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016-2020 yılları arasındaki beş yıllık süre boyunca geçerli olan 1 milyar 400 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının, 2020-2024 yılları arasında (beş yıl) daha geçerli olacak şekilde uzatılması için SPK'ya başvurdu.

Kiler GYO sermaye tavanının geçerlilik tarihini uzatacak!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016-2020 yılları arasındaki beş yıllık süre boyunca geçerli olan 1 milyar 400 milyon TL tutarındaki sermaye tavanının 5 yıl daha uzatılması için başvuru yapacak.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı!

İBB tarafından yapımına 2016'da başlanılan ve Avrupa Yakası'nın önemli hatlarından olan İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı. İlk ray kaynağını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı...

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Tekirdağ'daki hizmet binası 2021 yılında tamamlanacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yapımı tüm hızıyla devam eden Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu. Yapımına 2016 yılında başlana bina 2021'de tamamlanması planlanıyor. 

Menderes Devlet Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Yapımına 2016 yılında başlanan Menderes Devlet Hastanesi inşaatının durma sebebine ve ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Havalimanı'ndaki acil olaylara İBB müdahale edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi Anonim Şirketi arasında "Acil Yardım ve Emniyet Tedbirleri Protokolü" imzalandı. İBB Meclisi'nde oy çoğunluğuyla kabul edilen protokole göre, yaşanabilecek olası afet ve acil durumlara İBB ekipleri, müdahalede bulunacak.

ibb müzeleri 2016 Haberi

ibb müzeleri 2016


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), müze alanında önemli yatırımları gündemine aldı. Halihazırda bünyesindeki altı müzenin faaliyetini yöneten İBB, 10 yeni müze daha açmak için çalışmalara başladı. Bu müzeler art arda devreye sokulacak. İBB, öncelikle Topkapı'daki eski İETT garajında bir kent müzesi kurulması için çalışma yürütüyor. İBB'nin yürüttüğü diğer müze çalışmaları arasında Bizans müzesi, Haliç Tersanesi'nde bilim sanat müzesi, modern sanat müzesi, Yenikapı'da arkeoloji müzesi gibi projeler bulunuyor. Yeni müze çalışmaları arasında bir de 15 Temmuz şehitleri müzesi...