29 / 04 / 2024

İBB müzeleri

İBB müzeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), müze alanında önemli yatırımları gündemine aldı. Halihazırda bünyesindeki altı müzenin faaliyetini yöneten İBB, 10 yeni müze daha açmak için çalışmalara başladı.

İBB duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müjdeli haberi duyurdu. İBB Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 4 müzenin 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini açıkladı.

İstanbulkart’ı olanlara müjde! 300 TL ödeme yapılacak

İstanbul'da ulaşımda ödeme sıkıntısı yaşayan vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) müjde geldi. Şehir içi toplu ulaşım ücretini ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için 300 lira ödenmeye başlandı.

Bb Toprak Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bb Toprak Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da  500 bin TL sermaye bedeli  ile Bilal Toprak ve Bünyamin Toprak tarafından kuruldu.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis krizi çözüldü!

İBB ile Beyoğlu Belediyesi arasında birçok taşınmaz için ortak kullanım protokolünün yapılmasına karar verildi. Böylece, İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis edilmesine ilişkin kriz çözüme kavuştu.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

İBB'den Gezi Parkı açıklaması!

İBB Başkanlığı, Taksim Gezi Parkı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB  mülkiyetinden alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Sancaktepe Belediyesi'nde imar değişikliği iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetindeki arsaları, seçimden sonra meclisteki çoğunluğunu kullanarak yeşil alan yapan AKP Grubu, kendi yönetimlerinde bulunan ilçelerdeki park alanlarını ise yapılaşmaya açıyor...

İBB'nin vakıflardan aldığı taşınmazlar inceleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, önceki yönetimde İBB'nin bazı tanıdık isim ve vakıflardan kullanılamaz haldeki milyonlarca TL'lik taşınmaz aldığını tespit etti. 

İBB'den Bağcılar'da 16 milyon TL'ye satılık iş merkezi!

İBB, mülkiyeti Belediyeye ait, İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Bağcılar Mahallesi, 3482 ada 3 parselde yer alan arsa nitelikli iş merkezini 15 milyon 959 bin 325 TL'ye satıyor...

Mahir Polat'tan 'Galata Kulesi'nin tapu davası' açıklaması!

165 yıldır İBB mülkü olan Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildikten sonra tahliye kararı alındı fakat esas tapu davasında henüz bir gelişme yaşanmadı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

İBB 390 ATM'yi 67 milyon TL'ye kiraya verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), mülkiyetinde bulunan alanlara yapılacak reklam uygulamalı 390 ATM yerini, yıllık 67 milyon TL'ye kiraladı.

İBB müzeleri Haberi

İBB müzeleri


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), müze alanında önemli yatırımları gündemine aldı. Halihazırda bünyesindeki altı müzenin faaliyetini yöneten İBB, 10 yeni müze daha açmak için çalışmalara başladı. Bu müzeler art arda devreye sokulacak. İBB, öncelikle Topkapı'daki eski İETT garajında bir kent müzesi kurulması için çalışma yürütüyor. İBB'nin yürüttüğü diğer müze çalışmaları arasında Bizans müzesi, Haliç Tersanesi'nde bilim sanat müzesi, modern sanat müzesi, Yenikapı'da arkeoloji müzesi gibi projeler bulunuyor. Yeni müze çalışmaları arasında bir de 15 Temmuz şehitleri müzesi...