28 / 04 / 2024

İBB duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz!

İBB duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müjdeli haberi duyurdu. İBB Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 4 müzenin 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini açıkladı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cumhuriyet'in 100'üncü yılından ötürü 4 müzenin 100 gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini açıkladı.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak yerli ziyaretçiler bugünden itibaren 100 gün boyunca Şerefiye Sarnıcı, Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni sabah 11.00'e kadar ücretsiz ziyaret edebilecekler.

İBB iştiraklerinden Kültür AŞ, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlamak ve İstanbul'un tarihî hazinelerini daha fazla insanla buluşturmak için özel bir kampanya başlattı. 

Türkiye Cumhuriyet'inin 100. yılına özel olarak hazırlanan "müze girişi kampanyası" kapsamında yerli ziyaretçiler 2 Ekim itibarıyla 100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk, Şerefiye Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni sabah 11.00'e kadar ücretsiz ziyaret gerçekleştirebilecek.

İBB duyurdu: Cumhuriyet in 100. yılında 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz!

Tarihinin en kapsamlı restorasyonuyla koruma altında bulunan Yerebatan Sarnıcı; tarihin teknoloji ve sanatla buluştuğu 1600 yıllık Şerefiye Sarnıcı; Türkiye'den ve Osmanlı coğrafyasından eserlerin minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk ile ziyaretçilerine İstanbul'un Fethi'ni yeniden yaşatan aynı zamanda dünyanın ilk tam panoramik müzesi unvanına sahip Panorama 1453 Tarih Müzesi için geçerli olacak kampanyadan faydalanmak için Radar İstanbul üzerinden alınan kodun girişte gösterilmesi gerekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müjdeli haberi duyurdu. İBB Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 4 müzenin 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini açıkladı. Kampanyanın detaylarına ilişkin açıklama yapan İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan tam 100 yıl önce kurduğu Cumhuriyet'i yaşamanın ve yaşatmanın heyecanıyla müzelerimizde ücretsiz ziyaret kampanyası başlatıyoruz" dedi.

İşletmelerindeki müzelerde geçerli olacak bu özel kampanya ile Türkiye'nin dört bir yanından ve İstanbul'dan gelen misafirleri tarihi ve kültürel bir yolculuğa davet ettiklerini söyleyen Abbas, "İstanbul'un zengin mirasını ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı sunarak Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte paylaşmak istiyoruz" diye ifade etti.

Otomotiv sektörü 2023 yılını rekorla kapatmaya koşuyor!

Devlet Bahçeli'den emeklilere büyük zam müjdesi: Enflasyonun üzerinde zam verilmeli

Başkentte imarlı 5 arsa satılacak! Kaçırmayın!


Geri Dön