28 / 04 / 2024

Devlet Bahçeli'den emeklilere büyük zam müjdesi: Enflasyonun üzerinde zam verilmeli

Devlet Bahçeli'den emeklilere büyük zam müjdesi: Enflasyonun üzerinde zam verilmeli

Emekli maaş zamları gündemde konuşulmaya devam ediyor. Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli maaş zamanına ilişkin açıklama yaptı. İşte Bahçeli'den kritik emekli maaş zammı çıkışı...



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı. Gündemi değerlendiren Bahçeli emekli maaş zammında teğet geçmedi. Bahçeli emekli maaşlarına enflasyonun üzerinde zam yapılması ve zammın kök ücrete yansıtılması çağrısını yaptı. 

Ekonomik gelişmelere de değinen Bahçeli, hayat pahalılığının günden güne etkisini kaybedeceğini belirtti. MHP lideri, emekli maaşlarına enflasyonun üzerinde zam yapılması ve zammın kök ücrete yansıtılması çağrısında bulundu.

Devlet Bahçeli den emeklilere büyük zam müjdesi: Enflasyonun üzerinde zam verilmeli

"EMEKLİ MAAŞLARINA ENFLASYONUN ÜZERİNDE ZAM VERİLMELİ"

Bahçeli, "Hayat pahalılığı günden güne tesirini kaybedecektir. Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler enflasyonun üzerinde zam verilmesi zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimizdir. Küçük esnafın emeklilik gün sayısı 7200'e indirilmelidir" diye ifade etti.

Öte yandan, Bahçeli geçtiğimiz gün, Erdoğan ile görüşmelerinde emekli maaşlarına düzenleme ve 29 Ekim'de emeklilere ikramiye verilmesi konusunun gündeme gelip gelmediği sorusuna da yanıt verdi.

Bahçeli, Erdoğan ile görüşmelerinde emekli maaşı düzenlemesi ile 29 Ekim tarihinde emeklilere ikramiye verilmesi konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımız konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İlgili bakanlarla da görüşüyor. Önümüzdeki günlerde inşallah hayırlara vesile olan bir cevap bulunur." dedi.

Devlet Bahçeli den emeklilere büyük zam müjdesi: Enflasyonun üzerinde zam verilmeli

EMEKLİLERE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açıldıktan sonra emeklilere ek zam yapılması gündeme gelmesi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan önce kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere 5 bin Türk lirası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesine dair olarak bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil diye ifade ederek, "Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır." dedi.

Başkentte imarlı 5 arsa satılacak! Kaçırmayın!

Petrol fiyatları düşüyor! Brent petrol bugün ne kadar? 3 Ekim Salı brent petrolün varil fiyatı!

Kocaeli'de 22 adet iş yeri ve 2 adet arsa satılıyor! 2 yıl taksit imkanı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön