29 / 04 / 2024

Petrol fiyatları düşüyor! Brent petrol bugün ne kadar? 3 Ekim Salı brent petrolün varil fiyatı!

Petrol fiyatları düşüyor! Brent petrol bugün ne kadar? 3 Ekim Salı brent petrolün varil fiyatı!

Brent petrolün varil fiyatı dün 91,48 dolara kadar yükselirken günü 90,70 dolar seviyesinde tamamladı. Peki Brent petrol ne kadar? 3 Ekim Salı brent petrolün varil fiyatı.



Brent petrolün varil fiyatı güne düşüşle başladı. Dün 91,48 dolara kadar yükselenen brent petrolün varil fiyatı kapanışta 90,70 dolar oldu. Peki bugün brent petrol ne kadar? 3 Ekim Salı brent petrolün varil fiyatı kaç dolar oldu? İşte 3 Ekim 2023 brent petrolün varil fiyatı.

BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI BUGÜN NE KADAR? 3 EKİM 2023 BRENT PETROL FİYATI

Brent petrolün varil fiyatı dün günü 90,70 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanışa göre yüzde 0,78 düşerek 90 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 88,38 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatları düşüyor! Brent petrol bugün ne kadar? 3 Ekim Salı brent petrolün varil fiyatı!

BRENT PETROL NEDEN DÜŞÜYOR?

Petrol fiyatlardaki düşüşte, 10 ayın en yüksek seviyesine ulaşan ABD doları etkili oldu. ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanması petrol fiyatlarının düşmesine neden oldu.

ABD dolar endeksi dünkü kapanışa göre yüzde 0,21 artarark 106,834 oldu. Güçlü doların, diğer ülkeler için petrolü daha pahalı hale getirerek talebi düşürmesi öngörülüyor.

Dün dolar endeksi, ABD hükümetinin kısmi kapanmadan kaçınması ve ekonomik verilerin ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağı beklentilerini artırmasının etkisi ile yükselişe geçti.

Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr dünkü açıklamasında başka bir faiz artırımı ihtiyacından ziyade faiz oranlarının ne kadar uzun süre yüksek tutulması gerektiği üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Öte yandan, uzmanlar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) yarın yapılacak toplantısına odaklandı. OPEC'in, yıl sonuna kadar devam edilmesi planlanan üretim kesintilerinde herhangi bir değişiklik yapmayacağına dair beklentiler, küresel arz endişelerini artırarak fiyatların düşüşünü kısıtlıyor.

Brent petrol fiyatında teknik olarak 92,06 dolar ile 92,20 dolar aralığının direnç, 89,50 ile 89,39 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Akaryakıtta fiyatlar değişti! Yeni zamlı fiyatlar tek tek açıklandı! BP, PO, Opet güncel fiyatlar! 

Akaryakıt fiyatlarına zam geldi!

Geri Dön