29 / 04 / 2024

1977 yılında Türkiye'nin ilk gökdelen hastanesi Kartal'da inşa ediliyormuş!

1977 yılında Türkiye'nin ilk gökdelen hastanesi Kartal'da inşa ediliyormuş!

1977 yılında Türkiye'nin ilk gökdelen hastanesi Kartal'da yapılıyormuş. Hastane 20 katlı, 69 metre 50 santim uzunluğunda olacakmış. 2 bin metrekare alan üzerine inşa edilen hastane, 40 milyon liraya mal olacakmış.



1977 yılında Türkiye nin ilk gökdelen hastanesi Kartal da inşa ediliyormuş!


20 katlı SSK Hastanesi'nin boyu 69 metre 50 santim olacak


Türkiye'nin ilk gökdelen hastanesi Kartal'da yapılıyor


300 yataklı hastane 1978 yılı başında tamamlanacak


  TÜRKİYE'nin 20 katlı ilk ''Gökdelen hastanesi'' Kartal'da yapılıyor. 40 milyon liraya çıkacak ve bu yılın sonunda bitirilecek olan Kartal Sosyal Sigortalar Hastanesi'nin yüksekliği tam 69 metre olacak.

  Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü tarafından 1975 yılında 40 milyon 421 bin liraya ihale edilen Türkiye'nin en yüksek hastanesinin inşaatı süratle devam ediyor. Temel sahasının kayalık çıkması yüzünden hafriyat 8 ay sürdüğü Kartal Hastanesi inşaatının şantiye şefi Yüksek Mühendis Ali Özkan şu bilgileri verdir:

  ''Şu anda 15. katı tamamlamış durumdayız. Daha dört buçuk kat çıkacağız. Türkiye'nin en yüksek hastanesi 69 metre 50 santim olacak ve üst katlardaki hastalar yataklarından şahane bir manzara seyredebileceklerdir. Günde 150 işçi çalıştırıyoruz. İnşaat 2 bin metre alan üstünde yapılmaktadır. Hastane 300 yataklı olarak planlanmıştır. Normal olarak bu yılın sonunda, en geç 1978 yılbaşında tamamlamayı ümit ediyoruz.''

  Sosyal Sigortalar Kurumu'nun İnşaat Kontrol Şefi Mustafa Üzeyir ise ''Kartal Hastanesi her türlü acil vakaya müdahale edebilecek şekilde planlanmıştır. Son model elektronik cihazlarla donatılacak modern hastane geniş bir işçi kitlesine hitap edecektir.'' dedi.

  Yetkililer Göztepe'deki SSK Hastanesi'nin diklemesine konulduğu takdirde Kartal Hastanesi'nden daha alçak kalacağını belirterek, ''10. katın üstünde şahane bir manzara başlıyor. Tüm Kartal, Pendik, Maltepe, Yakacık, Adalar ve Yalova hastaların ayaklarının altında olacak'' dediler.


Hürriyet Gazetesi 2 Şubat 1977



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön