22 / 12 / 2024

emlakta nostalji rüzgarı

emlakta nostalji rüzgarı

1990 yılında İTÜ'nün 1 milyon 500 bin metrekarelik arazisi gecekondu işgali altında kalmış. Küçükarmutlu'yu da içine alarak, Baltalimanı'na kadar uzanan üniversiteye ait arazide gecekondu mahallesi oluşmuş.

1990 yılında villa merakı nedeniyle fiyatlar astronomik rakamlara ulaşmış!

1990 yılında İstanbul'da villa merakı nedeniyle fiyatlar astronomik rakamlara ulaşmış. Boğaz'daki lüks villalar 2-4 milyar lira arasında satılıyormuş. Boğaz'daki bir villaya ödenen para ile Fransa'da 7 şato satın alabilmek mümkünmüş.

1990 yılında İstanbul gökdelenler şehri oluyormuş!

1990 yılında İstanbul'da gökdelenler mantar gibi yükselmeye başlamış. Bazı semtlerde 30-40 katlı binalar yükselirken, 50-55 katlı projeler de izin bekliyormuş. Programsız yapılan gökdelenler birçok sorunu da beraberinde getiriyormuş.

1989 yılında en karlı yatırım gayrimenkulmüş!

1989 yılında yüzde 100'e tırmanan enflasyon karşısında, en karlı yatırım gayrimenkul imiş. Bulgaristan'dan mecburi göçe tabi tutulan Türkler'in Türkiye'ye gelmesiyle de emlak piyasasında büyük bir hareketlenme görülmüş.

1989 yılında Kuleli'nin bahçesine ruhsatsız yapı yapılmış!

1989 yılında Kuleli'nin bahçesine 62.5 metre yüksekliğinde ruhsatsız olarak baca inşa edilmiş. Büyükşehir Belediyesi'nden ruhsat alınmadan yapılan 62.5 metre uzunluğundaki merkezi ısıtma bacası, belediye yetkililerini kara kara düşündürmüş.

1988 yılında Halkalı'da yeni bir kent doğacakmış!

1988 yılında Halkalı'da 895 hektar alanda kurulacak 40 bin evlik konutların temeli, Başbakan Özal tarafından atılacakmış. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yürütülecek projenin ilk bölümü 120 milyar liraya mal olacakmış.

1988 yılında İstanbul'da inşaatçılar gözünü mezarlıklara dikmiş!

1988 yılında şehir içinde konut yapacak arsa kalmayınca inşaatçılar, mezarlıkların kent dışına taşınarak arsaların imara açılmasını istemişler. Toplam 7 milyon metrekareye yayılan mezarların arsa değeri ise 17 trilyon liraymış.

1988 yılında yazlık fiyatları yüzde 100 artmış!

1988 yılında İstanbul'da yazlıkların sezonluk ve satılık fiyatları 1987 yılına göre, yüzde 100 artmış. En mütevazi yazlığın sezonluk kirası 1 milyon liraymış. Silivri'de bir yazlık evin fiyatı ise 20 milyon liradan başlıyormuş.

1988 yılında peşinatsız, 90 ay vade ile Tercüman Sitesi'nde daire!

1988 yılında Kastel İnşaat tarafından 45 bin 755 metrekare arsa üzerine inşa edilen Tercüman Sitesi'nde bulunan son 49 daire, 90 ay vade ile peşinatsız satılacakmış.

1986 yılında Taksim-Tarlabaşı arası açılacakmış!

1985 yılında Taksim-Tarlabaşı arasında kalan bölümdeki 300 apartman için istimlak kararı alınmış. İstimlak çalışmalarına 1986 yılında başlanacakmış. İstimlak sonrası yol genişletilecekmiş ve İstiklal Caddesi trafiğe kapatılacakmış.

1985 yılında Tozkoparan'da çadırdan bir mahalle kurulmuş!

1985 yılında Güngören'e bağlı Tozkoparan'da çadırdan bir mahalle kurulmuş. İmar ve İskan Bakanlığı'nın çürük olduğu gerekçesiyle boşaltılan bloklarına gizlice yerleşen 66 aile tahliye edilmiş. Sokak ortasında kalan ailelere Kızılay çadır dağıtmış.

1984 yılında sosyal konut birim metrekare maliyetleri belli olmuş!

1984 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 1984 yılı sosyal konut ve devlet inşaatları metrekare maliyet fiyatları belirlenmiş. Kaloriferli konut 31 bin 500, kalorifersiz 27 bin 750 liraya mal olacakmış.

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş!

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş. Türkiye'de yabancı uyruklu kişilerin gayrimenkul satın almalarını sağlayan yasa çıkarılmış olsa da Arap turistler, satın alma yerine kiralamayı tercih etmişler.

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli atılmış!

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli Turgut Özal tarafından atılmış. 21 ay sonra su alımına başlanması hedeflenen baraj yapımına, su kanallarıyla birlikte 8 milyar lira harcanacakmış.

1984 yılında Yeşilköy'de 37.500.000 liraya tripleks daire!

Reşat Altın'ın 30 bin 380 liraya satıldığı 1984 yılında, Yeşilköy'de koruluk alanda bulunan tripleks daireler, 37 milyon 500 bin liradan satılacakmış. Dairelerin tanesi bin 220 adet Reşat Altın'ı parasına alınabilirmiş.

Rüzgar enerjisi daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.

Çevreyi düşünüyorsak rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız!

TÜREB Başkanı Ataseven, rüzgar enerji santrallerinin dünyada ' 'çevreci '' bir kaynak olarak görüldüğünü belirterek, " Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak, rüzgarı ve güneşi dikkate almalıyız " dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rüzgar enerji santrali kuruluyor!

BÜRES projesi dahilinde kurulan rüzgar türbini, 27 Aralık 2014’te elektrik üretmeye başladı. BÜRES projesi ile Boğaziçi Üniversitesi "Dünyada tüm elektrik ihtiyacını sahip olduğu ve kendi işlettiği rüzgar enerji santralinden karşılayan ilk üniversite kamp

Erzurum'da şiddetli rüzgar minare yıktı!

Kent merkezi ve ilçelerde dünden bu yana etkili olan kuvvetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Ulaşımda aksamaların yaşandığını kuvvetli rüzgarın etkisiyle çok sayıda elektrik direği ve ağaç devrildi, ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu.

Ege'nin enerjisi rüzgarından olacak!

Ege'de dağların denize dik uzanması, bölgeyi rüzgar enerjisi santrali yatırımı için cazip hale getirdi. RES yatırımcıları, dağları denize dik uzandığı için "verimli" rüzgara sahip olan Ege Bölgesi'ni tercih etti.

Gümüşhane sokakları güneş ve rüzgar enerjisiyle aydınlanacak!

Kelkit Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan "Kelkit İlçesi Kalkınma Stratejileri ve Uygun Yatırım Alanları Araştırması" projesi ile ilçenin rüzgar ve güneş haritaları çıkarıldı.

Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne ek tesis yapılacak!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'ın sahibi olduğu Doruk Enerji'nin Seyitali Rüzgar Enerji Santrali'ne yönelik re'sen plan hazırlayan bakanlık, belediyelerin imar yetkisini bir kez daha by-pass etti.

Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapılacak!

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapımı devam eden Troypark AVM'nin 30 Ocak 2015'te faaliyete geçeceğini açıklayarak, Çanakkale'ye 250 milyon dolarlık rüzgar enerjisi yatırımı yapacaklarını söyledi.

Aksa Enerji Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. Sebenoba Rüzgar Santrali'nde kapasite artışı yapıyor.

Tire rüzgar üssü oluyor!

İzmir'in Tire ilçesi, "RES" üssü oluyor. Ödemiş RES ve Tire RES projeleriyle birlikte toplam 85 bin nüfuslu ilçe, gelecek yıldan itibaren büyük oranda elektrik enerjisini rüzgar türbinlerinden sağlayacak.

Bodrum Geriş Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi Yalıkavak Beldesi'nde Geriş Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı ilave ve değişikliği bugün askıya çıktı...

Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, Alaçatı Beldesi, Karadağ Mevkii, “Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Rüzgar santrallerinde elektrik üretiminde artış yaşandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı kasım ayı sonu itibarıyla geçen yılın toplam üretimini geride bıraktı.

emlakta nostalji rüzgarı Haberi

emlakta nostalji rüzgarı



İTÜ arazisine kondular


Ferit FARSAKOĞLU


1 milyon 500 bin m2 arazisi gecekondu işgali altında kalan İTÜ Rektörü Prof. İhsan Kayan, ''Kendimi enayi yerine konmuş hissediyorum, devleti arıyorum'' dedi. Prof. Kayan, İstanbul Valiliği'ni ve Sarıyer Belediyesi'ni suçladı. Gecekonduların en fazla rağbet ettiği Sarıyer'in Belediye Başkanı İhsan Yalçın da konunun devlet politikasıyla çözümlenebileceğini belirtti ve ''Ben Don Kişot değilim'' diyerek kendini savundu.


''YETKİLİLER KORUYOR''


   Baltalimanı sırtlarındaki Küçükarmutlu'da yeni bir gecekondu mahallesi oluştu. İstanbul Boğazı'na kuşbakışı hakim olan Küçükarmutlu Tepesi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'ne ait. Son 1 senede oluşan gecekondu mahallesinde geçen yaz yapılan operasyonda 1183 tane gecekondu yıkılmıştı. Ancak yıkımın üzerinden bir ay...