21 / 05 / 2024

ibb soma taziye mesajı

ibb soma taziye mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasında "Soma' da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı dileriz." denildi...

Çevrecilerden taziye evleri için öneri!

" Park ve yeşil alanların " taziye evlerine tahsis edilmesine karşı çıktığını basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Çevre Gönüllüleri Derneği, taziye evleri için yer önerisinde bulundu.

Orhaneli,Tunçbilek ve Soma B Termik Santrali ihalelerinin süresi uzatıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, ön yeterlilik ve son teklif verme tarihleri, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri için 8 Aralık saat 17.00, Soma B Termik Santrali için ise 19 Aralık saat 17.00 olarak belirlendi.

Soma B Termik Santrali ihalelerinin süresi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali ihalelerinin son teklif verme sürelerini uzattı. Termik Santralleri için en geç 24 Kasım olarak açıklandı.

Soma'da ağaçları kesen firmaya 511 bin lira ceza!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Soma'da kurulması planlanan termik santral alanında kesilen zeytin ağaçlarıyla ilgili olarak firmaya toplamda 511 bin liranın üzerinde ceza kesildiğini belirtti

Soma, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrali özelleştirme süresi uzatıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santralinin özelleştirilme sürelerinin uzatıldığını bildirdi. Özelleştirme İdaresi'nin süre uzatım ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Soma Eynez ocağı kapatılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasının yaşandığı Eynez ocağına ilişkin, "Eynez ocağının artık çalışılamaz hale geldiğine inanıyorum. Eynez ocağını aynı şekilde Atabacası'nı da kapatalım" dedi

Soma'da Çocuk Gelişim Merkezi açıldı!

Somalı miniklerin facianın ardından yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olmak için faaliyetlerine başlayan Soma GAP - Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi, PepsiCo Türkiye çalışanlarının bağışlarıyla kuruldu...

Soma termik santralinin durdurma kararı sızdırıldı mı?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma'da kesilen zeytin ağaçlarıyla ilgili olarak Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının iki gün önceden şirkete sızdırıldığını öne sürdü. Özel, konunun takipçisi olacağını söyledi

Bitlis TOKİ Camii'ne taziye evi inşa edilecek!

Necati Gürsoy, TOKİ tarafından 400 konutun bulunduğu bölgeye yapılan cami inşaatı projesinde bulunmayan taziye evi için TOKİ ve yüklenici firma yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonrası TOKİ Camisi'ne taziye evi kazandıracaklarını söyledi.

Soma Maden Anıtı inşaatında ilerleme kaydedilmedi!

Soma faciasında can veren 301 madenci için madenci anıtı proje çalışması Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından Soma Belediyesi’yle yürütülen ortak çalışma kapsamında bu yılın haziran ayında başladı.

Soma faciasında 8 kişiye 301 kez müebbet istemi!

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı 'nca hazırlanan fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin 301 kez "olası kastla adam öldürme", 161 kez de "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan cezalandırılmaları istendi

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı!

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı. Soma'yla ilgili fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin, ne pahasına olursa olsun madeni işlettikleri gerekçesiyle 301 kez ''olası kastla adam öldürme" suçundan cezalandırılması istendi.

Soma'da maden şehitlerine anıt mezar yapılıyor!

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada yaşamını yitiren 301 madenciden 39'unun mezarının da içinde yer alacağı, Büyükşehir Belediyesince yaptırılacak anıt mezarı projesinin hazırlandığı açıklandı. İhalenin yılbaşına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

ibb soma taziye mesajı Haberi

ibb soma taziye mesajı


Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı dileriz.


Manisa'nın Soma ilçesindeki bir kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.


Maden ocağı kazanının duyulmasından sonra Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul İtfaiyesi alarma geçti. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere İstanbul 55 personel 17 araç ve çok sayıda  ekipman bölgeye gönderildi.


ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI İÇİN GÖNDERİLEN ARAÇ-GEREÇLER


1 Adet Hızır Güç (Afet  Müdahale aracı)

2 Adet Duman Savar (Duman tahliyesi ve temiz hava aracı)

2 Adet İtfaiye aracı (Muhtelif ihtiyaçlar için)

2 Adet Köpük aracı

1 Adet  K-9 aracı 

2 Arama kurtarma köpeği

2 Adet Mobil Büfe

2 Adet Aydınlatma kulesi

6 Adet Seyyar aydınlatma

1 Adet Su ikmal aracı

5 Adet jeneratör

50 Adet temiz hava tüpü 

3 Adet kamyonet 

3 Adet termal...