29 / 04 / 2024

Soma termik santralinin durdurma kararı sızdırıldı mı?

Soma termik santralinin durdurma kararı sızdırıldı mı?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma'da kesilen zeytin ağaçlarıyla ilgili olarak Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının iki gün önceden şirkete sızdırıldığını öne sürdü. Özel, konunun takipçisi olacağını söyledi



CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Kolin İnşaat'm termik santral için 6 bin zeytin ağacını söktürdüğü gün yürütmeyi durdurma kararını açıklayan Danıştay 6. Daire için HSYK'ya şikâyette bulunacak. 


Kolin İnşaat'm kararı önceden bildiği için son gece 6 bin ağacı söktürdüğünü belirten Özel, kararın yazımının 18 gün sürmesini de eleştirerek, "Bu ka- dar kritik bir meselede kararı alıp 18 gün beklemek ve müdahale olduktan sonra açıklamak hukukla da, hukuk adamlığıyla da bağdaşmaz. 

Danıştay ve özellikle Danıştay 6. Dairesi kararın sızdırılmasıyla ilgili zan altında. Danıştay 6. Daire^ si'ni Hakimler ve Savcılar Yüksek KuruM Özgür Özel lu'na (HSYK) şikâyet edeceğim" dedi. 

Suç duyurusu yapacak Taraf gazetesinin haberine göre; Kolin İnşaat'm Danıştay'ın kararını önceden öğrendiğini belirten Özel, "Şirket o kararı en az bir ya da iki gün önceden öğrendi. Çünkü son günlerde tel örgülerin üzerine girişleri zorlaştıracak kesici teller yerleştirdiler. Arazide beş metrede bir nöbetçi koyup, ağaçların söküleceği gece için önlemlerini aldılar" diye konuştu. 

Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası, 6 bin ağacın söküldüğü alanda tekrar ağaçlandırma yapılması için harekete geçti. Çevre Mühendisleri Odası  Ankara  Şubesi Başkanı Baran Bozoğlu, "Ağaçları algı yönetimi için kestiler. İnsanlar, 'Zalen ağaçlar kesildi, o zaman termik santral yapılsın' diye düşünsün istediler" dedi. 


Milliyet Ege


Geri Dön