07 / 05 / 2024

ibbnin aldığı vakıf taşınmazları

ibbnin aldığı vakıf taşınmazları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, önceki yönetimde İBB'nin bazı tanıdık isim ve vakıflardan kullanılamaz haldeki milyonlarca TL'lik taşınmaz aldığını tespit etti. 

Hasan Gürsel Öztamur kimdir? Vakıf GYO’da hangi pozisyonlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Hasan Gürsel Öztamur kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi üniversitede eğitim aldı? İş hayatına nerede başladı? Vakıf GYO’da hangi alanda çalışıyor? İşte Hasan Gürsel Öztamur’ın biyografisi...

Vakıf GYO Sancaktepe projesinin ruhsatı alındı! Samandıra'ya 323 konutluk yeni proje geliyor!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Sancaktepe'de inşa edeceği yeni projesinin ruhsatını aldı. Samandıra'da hayata geçirilecek projede 323 konut yer alacak.

Vakıf Gayrimenkul GYO 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan Arsa satın aldı!

Vakıf Gayrimenkul GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan arsa satın aldığını duyurdu.

Rönesans, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ni 1.6 milyar TL'ye inşa edecek!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi inşaat işini 1 milyar 577 milyon TL bedelle Rönesans Holding'in aldığı açıklandı...

Vakıf Varlık Kiralama 250 milyon TL'lik kira sertifikası ödedi!

Vakıf Varlık Kiralama'nın fon kullanıcısı olarak yer aldığı ve Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilen 250 milyon TL nominal değerdeki, 98 gün vadeli kira sertifikalarının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı. 

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verildi. 

Vakıf GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Vakıf GYO tarafından Esas Sözleşmenin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verilmiş olup, gerekli iznin alınması için SPK'ya başvuruldu.

Vakıf Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama, Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRK22117 ISIN kodlu, 200 gün vadeli, 300 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamam...

Vakıf Varlık Kiralama 140 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama, Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRK52114 ISIN kodlu, 92 gün vadeli, 140 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamam...

Vakıf Varlık Kiralama 475 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama, Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRK42149 ISIN kodlu, 66 gün vadeli, 475 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamam...

Vakıf Varlık Kiralama 270 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRK32132 ISIN kodlu, 270 milyon TL tutarında kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama 125 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRK32124 ISIN kodlu, 125 milyon TL tutarında kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamamlandı.

Vakıf Varlık Kiralama 103 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRKA2063 ISIN kodlu, 250 milyon TL yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamam...

ibbnin aldığı vakıf taşınmazları Haberi

ibbnin aldığı vakıf taşınmazları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, önceki yönetimde İBB'nin bazı tanıdık isim ve vakıflardan kullanılamaz durumda milyonlarca TL taşınmaz aldığını belirledi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; bu dosyaların başında İBB tarafından 25 Ağustos 2015'te satın alınan Fatih'teki Fatih İlim ve Kültür Vakfı'na ait 3 taşınmaz yer alıyor. 

Vakfın “Tuba Kuran Kursu“ olarak kullandığı ve şu an boş olan bin 207 metrekare alanı kapsayan 3 parsele AKP döneminde İBB, toplam 10 milyon 365 bin TL ödeme yaptı. Yeni yönetim tarafından yapılan incelemede; binanın güçlendirme çalışması yapılarak kullanılmasının da mümkün olmadığı belirlendi. 

İBB'nin Avcılar'da Türkiye İlmi ve İçtimai Hizmetler Vakfı'na ait riskli binayı 5.7 milyon TL'ye aldığı ve binanın kullanılamadan yıkıldığı da belirlendi. Bu binaların alınma sebepleri incelenirken soruşturmaya mülkiye müfettişleri el koydu.