02 / 05 / 2024

İBBye ait yurt binaları

İBBye ait yurt binaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere kiraladığı 9 binadan 4 tanesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜRGEV'e tahsis edildi.

GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait binayı yurt olarak yeniden kullanıma kazandırıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu olan GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait olan bir yapıyı yurt olarak yeniden kullanıma kazandıracak.

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündeminde!

Türkiye'ye ait yurt dışında saklanan dijital verilere ve Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmangazi Belediyesi yurt inşaatı giderlerini Belediye bütçesinden ödedi iddiası!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, belediye bütçesinden milyonlarca TL harcama yaparak özel bir vakfa ait yurt inşaatının yapım işini üstlendiği belirlendi. Özel derneğin yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği vurgulandı.

Yalova'daki yurt inşaatında son durum ne?

Yalova Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığa ait yurt inşaatında incelemeler yaptı.

Servet GYO yurt dışındaki ofis ve depo binalarının bir kısmını sattı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yurt dışındaki ortaklığına ait taşınmazları 177 milyon Euro bedelle sattı.

İBB'den Ensar Vakfı'na Ataşehir'de yurt binası!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ataşehir'de belediyeye ait bir taşınmazın yurt olarak kullanılması amacıyla Ensar Vakfı'na verilmesini onayladı. 

Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin arazisine yurt planı!

FETÖ’ye ait olduğu nedeniyle kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi’nin Başakşehir İkitelli'de arazisine yurt yapılması planlanıyor. Teklif, Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.

Torba Yasa'yla okul ve yurt yapana 49 yıl ücretsiz arsa tesis edilecek!

Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan, öğrencilere yönelik eğitim ve yurt faaliyeti bulunan vakıflardan, Hazineye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile "bedelsiz irtifak hakkı" tesis edilebilecek.

FETÖ'ye ait 15 milyar liralık gayrimenkul devlete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, FETÖ'ye ait okul, yurt ve vakıfların içerisinde olduğu toplam 15 milyar liralık taşınmazın devlete geçtiğini bildirdi.

Bayburt'ta Kardelen Yurt İşletmeciliği İnşaat'ın binası mühürlendi!

Bayburt'ta, FETÖ'ye aidiyeti ve irtibatı belirlenen Nil Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde kurulan Kardelen Özel Eğitim ve Yurt İşletmeciliği İnşaat Dağıtım Pazarlama Hizmetleri Tic. Ltd Şti'ye ait bina mühürlendi.

Kırklareli'de 2 bin öğrenci kapasiteli yurt yapılıyor!

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi yakınına yapılmakta olan, Kredi Yurtlar Kurumu ’na ait 2 bin kişilik yurt binaları inşaatında incelemelerde bulundu.

Enflasyon oranları Ocak 2016!

Aralık 2015 dönemine ait Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ve Tüketici Fiyat Endeksi oranları, 4 Ocak 2016 tarihinde TÜİK tarafından yayımlandı. İşte enflasyon oranları Ocak 2016..

Vakıflar'dan Üsküdar Selamiali'de 2.4 milyon TL'ye yurt ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Üsküdar Selamiali'de Elhaç İbrahimağa Vakfı'na ait parselde 25 yıl süreyle 4 bloktan oluşacak yurt binalarının inşaatı kira ve işletmesi ihalesini 2 milyon 457 bin 750 TL bedelle ihaleye çıkardı...

İBBye ait yurt binaları Haberi

İBBye ait yurt binaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kurban Bayramı'ndan önceki son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, İBB'nin öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere kiraladığı 9 binadan 4 tanesi TÜRGEV'e yurt yapılması amacıyla tahsis edildi. Diğer binalardan 2 tanesi Türkiye Gençlik Vakfı'na, birer tanesi de Ensar Vakfı, İstanbul Daru'l Fünun İlahiyat Vakfı ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na yine yurt yapılması amacıyla tahsis etti. yurt yapılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜRGEV'e dört binayı,  tahsis etti. Şişli'de 2 bina ile Avcılar ve Fatih'te bulunan birer binanın TÜRGEV'e tahsis edildiği oturumda CHP red oyu kullandı. Oturumda söz alan CHP'li Hukuk Komisyonu üyesi Av. Erhan Aslaner, Kredi Yurtlar Kurumu'na paralel bir yapı oluşturulduğunu, bu yapının da TÜRGEV olduğunu savundu. Aslaner "Büyükşehir Belediyesi TÜRGEV'in bir finansörü...