12 / 05 / 2024

İçmesuyu Temini Projesi

İçmesuyu Temini Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'KKTC İçmesuyu Temini Projesi kapsamında, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın yıl dönümünde, Türkiye'den KKTC'ye su iletilecek' dedi.

3 il için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde yer alan bazı taşınmazların Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi kapsamında kamulaştırmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Düzbağ İçmesuyu Projesi'nin temeli bugün atılıyor!

Gaziantep'te hayata geçirilecek olan “Düzbağ İçmesuyu Projesi”nin temeli bugün atılacak. Temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu Temini projesinin ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye'nin en büyük "İçmesuyu Temin Projesi"nin ihalesi gerçekleşti.

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona yaklaşıldığını açıkladı.

Bandırma'daki mimarlık temalı park için uluslararası yarışma!

Bandırma Güney Mahalleleri İçmesuyu Temini İnşaatı ve Bandırma İçme Suyu İletim Hattı İnşaatı temel atma törenlerinde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma’yı liman, organize sanayi ve tematik park projeleri ile Türkiye’nin vizyon şehri yapacaklarını söyledi.

Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini için acele kamulaştırma!

Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzbağ İçmesuyu projesi inşaat protokolü imzalandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yerel seçimler öncesindeki mega projeleri arasında yer alan “Düzbağ İçmesuyu Projesi” 2014 yılından beri sürdürülen yoğun çalışmalar ve görüşmeler neticesinde son aşamaya geldi.

Sakarya Keremali İçmesuyu Projesi’nin ihalesi yapıldı!

Akyazı’ya hizmet verecek olan Keremali İsale Hattı Projesi’nin yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. SASKİ Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen ihaleye 4 firma teklif verdi.

Hatay’ın en büyük altyapı projesi hayata geçiyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), "50 yılın İçmesuyu Seferberliği" projesi çerçevesinde başlattığı Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı’nda hat döşeme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Kahramanmaraş-Afşin İçmesuyu Tesisleri için acele kamulaştırma!

2016 yılı yatırım programında yer alan “Kahramanmaraş-Afşin İçmesuyu Projesi” kapsamındaki Kahramanmaraş-Afşin İçmesuyu Tesisleri işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi!

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında adaya ulaşan suyun yarından itibaren üç gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa'ya verileceğini açıkladı.

Kırşehir İçmesuyu projesi için acele kamulaştırma!

"Kırşehir İçmesuyu Projesi" kapsamında bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İçmesuyu Temini Projesi Haberi

İçmesuyu Temini Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "KKTC İçmesuyu Temini Projesi kapsamında, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın yıl dönümünde, Türkiye'den KKTC'ye su iletilecek" dedi. Eroğlu, Bakanlığın 2014 yılı değerlendirmesi ve 2015-2019 hedeflerine ilişkin, Bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 12 yılda 78 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Eroğlu, bu dönemde DSİ tarafından 278'i baraj olmak üzere, 2 bin 361 tesisin tamamlandığını söyledi. Ayrıca, 12 yılda, 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını ifade eden Eroğlu, bu dönemde korunan alanları 3,4 milyon hektardan 6,3 milyon hektara çıkarttıklarını anlattı.  Eroğlu, bin 243 adet meteorolojik gözlem ağıyla hava tahminlerinde isabet oranını yüzde 90'ın üzerine çıkarttıklarına işaret ederek, "Artık herkes meteorolojiye bakıyor. Meteoroloji web sitesi en çok tıklanan sitelerden birisi....