28 / 04 / 2024

icra inkar tazminatı

icra inkar tazminatı

İstirdat davasının takip hukuku bakımından şartı; takip borçlusunun borçlu bulunmadığı bir parayı icra takibinin kesinleşmesi nedeniyle cebri icra tehdidi altında ödemek zorunda kalması olarak biliniyor...

Aidatını ödemeyene icra takibi!

Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre, asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı alınabilir ve icra takibi başlatılabilir. 

Mehmet Koçarslan'dan İBB’ye 930 milyon TL’lik icra takibi!

Hisselerinin büyük çoğunluğu, ünlü işletmeci Mehmet Koçarslan'daki Ün-Yapı A.Ş., Etiler'de 7 bin 272 metrekarelik arazi için İBB’den kazandığı kamulaştırmasız el atma tazminatının tahsili için 930 milyon TL'lik icra takibi başlattı.

Bu tarihlerde ev alanlar dikkat!

İstanbul Tüketici Mahkemesi, müşterisini KDV indiriminden yararlandırmayan inşaat şirketini haksız buldu. Mahkeme, müşterinin, fazladan alınan yüzde 10’luk KDV için şirketin yüzde 20 de icra inkar tazminatı ödemesine karar verdi. 

Kadıköy Belediyesi'nden Taşyapı'ya tazminat kararı bozuldu!

Kadıköy'de meteoroloji arazisi olarak bilinen arazideki 4 gökdelenle ilgili "Kadıköy Belediyesi'nin inşaat firmasına tazminat ödemesi ve kamu mallarına icra konulması" yönündeki karar bozuldu...

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

İcra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

Alacaklılar; Ödeme emrindeki müd­det geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, icra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

İcra yoluyla gayrimenkul satışında KDV!

İcra daireleri tarafından müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile taşınmaz niteliğine haiz diğer mal ve hakların satışı KDV’ye tabi tutuluyor. İşte icra yoluyla gayrimenkul satışında KDV oranları..

TOKİ milyonlarca lira tazminat ödedi!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığının geç teslim nedeniyle milyonlarca lira tazminat ödedi. Konutların geç teslim edilmesi nedeniyle açılan dava sayısı 23 binlere ulaşırken, TOKİ'nin 4,5 yılda ödediği tazminat miktarı 128 milyon lira oldu.

TOKİ, daireleri geç teslim edince yüklü tazminat ödedi!

Sayıştay raporlarına göre TOKİ’ye en çok projeleri zamanında teslim etmediği için dava açıldı. Kurum 2009 yılından bu yana toplam 128,3 milyon TL tazminat ödedi.

Site yönetimine karşı icra takibi başlatılır mı?

Kat maliklerine karşı görev ve sorumlulukları olan site yöneticilerinin bu görevleri hakkıyla yerine getirmeleri gerekiyor.Peki,site yönetimine karşı icra takibi başlatılır mı?işte site yönetimine icra takibi davası..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?

İcra memurluğuna başvuru yapan alacaklının borcunun ödenmesi için bir takım işlemler başlatılıyor.Peki,Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?İşte borcun ödenmemesi durumunda eve icra gelmesi..

Evime icra kağıdı geldi ne yapmalıyım?

Bir kişinin borcunu ödeyememesi halinde alacaklının icra Memurluğuna başvurmasıyla birlikte memurluk tarafından borçlu kimsenin evine icra kağıdı gönderiliyor.Peki evime icra kağıdı geldi ne yapmalıyım?

icra inkar tazminatı Haberi

icra inkar tazminatı


Cebri icra tehdidi!


Borcun cebri icra tehdidi altında ödenmesi Maddi hukuk bakımından gerçekte borçlu olmayan bir kişi kendisine gönderilen ödeme emrine itiraz etmeyi şu veya bu sebeple ihmal etmiş veya itiraz etmesine rağmen icra mahkemesinde  borçlu olmadığını ispat edememiş, icra takibinden önce veya icra takibi sırasında menfi tespit davası da açmamış ve bunun sonucunda borcu cebri icra tehdidi altında ödemiş ise ödemiş olduğu paranın kendisine geri verilmesi için dava açabilir bu davaya istirdat davası denir.


Borçlunun menfi tespit davası açmış olması halinde menfi tespit davası sonuçlanmadan önce icra takibi sonunda borcun ödenmesi söz konusu olursa menfi tespit davasına istirdat davası olarak devam edilir. 


İstirdat davasının takip hukuku bakımından şartı: takip borçlusunun borçlu bulunmadığı bir parayı icra takibinin kesinleşmesi nedeniyle cebri icra tehdidi...