02 / 05 / 2024

icra tebliği nedir

icra tebliği nedir

İcra tebliği nedir?: İcra tebliği, Medeni Kanunun 159 ve 396 ncı maddelerine göre mezun olanların meslek veya sanatına mütaallik muamelelerden doğmuş bir borca dair ise kendilerine yapılıyor...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 482!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Eylül 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince vergide izaha davet dönemi başlıyor..

Vergi tekniği raporunun tebliği!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bünyamin Doğrusöz, bugünkü yazısında Vergi tekniği raporunun sonradan tebliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında bir hüküm çıkarılarak, başka bir hüküm eklendi..

Kira banka zorunluluğu tebliği 2017!

Kira banka zorunluluğu 2017 tebliği olan Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 268)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ metni..

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:2!

Bugün Resmi Gazete'de 2 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:1!

Bugün Resmi Gazete'de 1 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı. İşte tebliğin tam metni...

Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Performans Sistemi Tebliği!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Tabi Olacağı Performans Sistemi Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

TMSF'ye devredilen şirketlerin malvarlıkları yönetimi tebliği!

6758 Sayılı Kanunun 19 uncu Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte tebliğte yer alan usul ve esaslar..

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ 19 Kasım 2016 tarihinde 29893 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan değişiklikler..

Vergi usul kanunu genel tebliği sıra no:474!

474 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 11 Kasım 2016 tarihinde 29885 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Vergi yapılandırma kanunu tebliği!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin 6736 Kanun Genel Tebliği, 3 Kasım 2016 tarihinde 29877 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No: 375!

375 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği 28 Ekim 2016 tarihinde 29871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Milli Emlak Genel Tebliği resmen yürürlükte!

Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

icra tebliği nedir Haberi

icra tebliği nedir

İcra tebliği nedir?

İcraya ait tebliğlerde Tebligat Kanunu hükümleri uygulanıyor. Ancak borçlu, kendilerine kanunen mümessil tayin olunması icabeden şahıslardan ise icra memuru kısa bir zamanda mümessil tayin edilmesini ait olduğu makamdan ister. 


Tebliğ, Medeni Kanunun 159 ve 396 ncı maddelerine göre mezun olanların meslek veya sanatına mütaallik muamelelerden doğmuş bir borca dair ise kendilerine yapılır. 


İcra takip talebi ve muhtevası: 

Takip talebi icra dairesine yazılı veya sözlü olarak ya da elektronik ortamda yapılır. 

Talepte şunlar gösterilir: 

1. (Değişik: 2/7/2012-6352/9 md.) Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı, soyadı; alacaklı veya vekili adına ödemenin yapılacağı banka adı ile hesap bilgileri; varsa Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası; şöhret ve yerleşim yeri; alacaklı yabancı memlekette oturuyorsa Türkiye’de göstereceği yerleşim yeri (Yerleşim yeri gösteremezse icra...