02 / 05 / 2024

icra tebliğleri

icra tebliğleri

İcra tebliği nedir?: İcra tebliği, Medeni Kanunun 159 ve 396 ncı maddelerine göre mezun olanların meslek veya sanatına mütaallik muamelelerden doğmuş bir borca dair ise kendilerine yapılıyor...

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik 2022!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: YFK-2007/1)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik 2021!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31595 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik 2021!

Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasın Dair Tebliğ bugünkü 31545 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamuda Yapım İşleri İhalelerinde yeni dönem!

Kamu İhale Kurumu tarafından hazırlanan "Yapım İşleri İhaleleri" uygulama yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikler ile Kamu İhale Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Antalya Serik'te kirayı ödeyemeyen kiracıya icra!

Antalya Serik’te Kovid-19 sebebiyle işleri kötüye giden esnaf Ramazan Çınar’ın mal sahibi Belek Mahallesi imamı Süleyman Yıldırım tarafından kirasını ödeyemediği için icra memurları eşliğinde dışarı atıldığı ileri sürüldü. 

Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31343 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dait Tebliğ bugünkü 31066 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de değişiklik!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı İşleri İnşaat Şartnamelerine Dair Tebliğ'de değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü 30706 sayılı Resmi Gazete'de Yapı İşleri İnşaat, Makine Ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: Yfk-2007/1)’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımladı.

Yapı işleri inşaat, makine ve elektrik tesisatı tebliğinde değişiklik metni!

Yapı İşleri İnşaat, Makine Ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Vakıf GYO ile Marmara Metal Mamüleri davasında istinaf yoluna gidildi!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Marmara Metal Mamüleri arasında görülen davanın reddine ilişkin olarak, Marmara Metal Mamulleri Ticaret A.Ş.'nin istinaf başvuru dilekçesi  Vakıf GYO'ya tebliğ edildi...

icra tebliğleri Haberi

icra tebliğleri

İcra tebliği nedir?

İcraya ait tebliğlerde Tebligat Kanunu hükümleri uygulanıyor. Ancak borçlu, kendilerine kanunen mümessil tayin olunması icabeden şahıslardan ise icra memuru kısa bir zamanda mümessil tayin edilmesini ait olduğu makamdan ister. 


Tebliğ, Medeni Kanunun 159 ve 396 ncı maddelerine göre mezun olanların meslek veya sanatına mütaallik muamelelerden doğmuş bir borca dair ise kendilerine yapılır. 


İcra takip talebi ve muhtevası: 

Takip talebi icra dairesine yazılı veya sözlü olarak ya da elektronik ortamda yapılır. 

Talepte şunlar gösterilir: 

1. (Değişik: 2/7/2012-6352/9 md.) Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı, soyadı; alacaklı veya vekili adına ödemenin yapılacağı banka adı ile hesap bilgileri; varsa Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası; şöhret ve yerleşim yeri; alacaklı yabancı memlekette oturuyorsa Türkiye’de göstereceği yerleşim yeri (Yerleşim yeri gösteremezse icra...