07 / 05 / 2024

icrada evden neler alınabilir

icrada evden neler alınabilir

Bir kişinin borcu olduğu halde ödememesi durumunda alacaklı borçlu için İcra memurluğuna gidip icra takibi başlamasını isteyebiliyor.Peki,eve icra gelebilir mi?Eve gelen icrada neler alınır?

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Bir ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilecekleri durumların çoğu genel anlamda bilinmektedir. Fakat, kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılamayacakları durumlar nelerdir? Merak edilen ayrıntılar neler?

Evde para nasıl kazanılır? Evde para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir

Evde para kazanmak ofis hayatından bunalmış birçok beyaz yakalının hayali. İstediğin saatte, istediğin zaman aralığında çalışmak oldukça cazip bir fikir. Peki evden nasıl para kazanılabilir? Evden para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Ev ya da işyerini kiraya veren ancak bazı nedenlerden dolayı kiracısını çıkarmak isteyen mal sahipleri tahliyeyi hukuka uygun olarak yapmak istiyor. Peki, kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Emlak piyasasında 2017'de neler olacak?

2017'ye sayılı günler kaldı. Konut ve emlak piyasasında 2017'de neler olacağı milyonlarca aileyi, sektörün profesyonellerini yakından ilgilendiriyor. Tebernüş Kireçci piyasalardaki 2017 beklentilerini kaleme aldı.

Nidapark İstinye projesinde neler olacak?

İstanbul Sarıyer'e bağlı İstinye'de inşa edilecek olan Nidapark İstinye projesinin 2019 yılının ilk yarısında teslim edilmesi planlanıyor. Peki Nidapark İstinye projesinde neler olacak?

Cihan İnşaat Hoşdere 5.Etap projesinde neler var?

13 blok şeklinde yükselen Cihan İnşaat Hoşdere 5.Etap projesi 42 bin 19 metrekare alanda hayata geçirilecek. Peki Cihan İnşaat Hoşdere 5.Etap projesinde neler var?

Özyurtlar Bahaş Gayrimenkul Esenyurt projesinde neler var?

İstanbul Esenyurt Çınar Mahallesi'nde inşa edilen Özyurtlar Bahaş Gayrimenkul Esenyurt projesinde çalışmalar 2017 yılının ilk yarısında başlayacak. Peki Özyurtlar Bahaş Gayrimenkul Esenyurt projesinde neler var?

Gül İnşaat Seyrantepe projesinde neler var?

11-21 katlı sekiz blok halinde yükselen Gül İnşaat Seyrantepe projesi 158 bin 668 metrekare arsa alanına sahip. Peki Gül İnşaat Seyrantepe projesinde neler var?

Skyland İstanbul projesinde neler var?

Eroğlu Gayrimenkul imzasıyla inşa edilen Skyland İstanbul projesi Mart 2017'de teslim edilmeye hazırlanıyor. Peki Skyland İstanbul projesinde neler var?

Torba yasada neler var?

Yasalaşan Torba Yasa'da emlak piyasasını ilgilendiren bazı değişiklikler yapıldı. Bunların başında İmar Kanunu ve Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklik ve yenilikler yer alıyor. Peki, Torba yasada neler var?

Torba Yasa 2016'da neler var?

Torba Yasa'da gayrimenkul gelir vergisine kademeli vergi sistemi getirilmesi de bekleniyor. Peki, Torba Yasa 2016'da neler var? Torba Yasa yürürlüğe girdi mi?

icrada evden neler alınabilir Haberi

icrada evden neler alınabilir

Eve gelen icrada neler alınır?

İcra Müdürlüğüne giden alacaklı kişi borcunun tahsil işlemi için icra takibi talebinde bulunabiliyor.İcra talebinin ardından borçluya bir tebligat gönderiliyor ve borçlunun gönderilen tebligatı dikkate almaması durumunda icra memuru eve gidebiliyor.


Gönderilen tebligatta borçlunun ödeme emrinin almasından sonra belirtilen süre içinde belirtilen kuruma ödeme yapılması gerektiği,tebligata itiraz edebildiği belirtiliyor.


Borçlunun gönderilen tebligata uyması gerekiyor.Tebligata uyulmaması durumunda haciz işlemi kesinleşiyor ve alacaklı taşınmaz malların haczini isteyebiliyor.


İcra memuru haciz işlemini kendi gerçekleştirebileceği gibi yardımcı veya katiplerinden birine de yaptırabiliyor.Haciz yapılacak kişinin evde bulunmazsa gıyabında yapılıyor.


Eve gelen icrada neler alınır sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz:Borçlunun ve evde birlikte yaşadığı diğer kişilerin yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli olan eşyaların haczi yapılamıyor. Bu nedenle borçlu ve aile bireyleri için gerekli olan eşyaların lüzumlu olup...