21 / 05 / 2024

icrada satış

icrada satış

Hacze konu olan taşınmaz mallar, satış talebinden üç ay içinde icra dairesi tarafından açık artırma ile satılıyor. Peki, icrada satış nasıl yapılır? İcradaki taşınmaz malın satış işlemleri nasıl gerçekleşir?

İcrada satış nasıl yapılır?

Hacze konu olan taşınmaz mallar, satış talebinden üç ay içinde icra dairesi tarafından açık artırma ile satılıyor. Peki, icrada satış nasıl yapılır? İcradaki taşınmaz malın satış işlemleri nasıl gerçekleşir?

İcrada tek ev satılır mı?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem olan haciz sürecinde, bazı malların haczedilmesi mümkün olmuyor. Peki, neler haczedilemez? İcrada tek ev satılır mı?

İBB, Pendik'te icrada 959 bin TL'ye işyeri satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Pendik Dolayoba mahallesinde bulunan PMA ticaret alanını 959 bin TL'ye satacak. Satış, 27 Haziran Çarşamba günü saat 12:00'de yapılacak

Gümüşsuyu Halı Fabrikası 68.5 milyon TL'ye icradan satılık!

Borcundan dolayı haciz işlemi uygulanan Tekirdağ"ın çerkezköy İlçesi"ndeki Gümüşsuyu Halı Fabrikası arsa, bina ve içerisindeki ekipmanlarla birlikte 68 milyon 571 bin 791 TL tahmini bedelle icrada satışa çıkarıldı

Ahmet Hattat'ın üzerinde vinç unutulan oteli icradan satılık!

Üzerinde vinç unutulan(!) otel, icrada 394 milyon liradan satışa çıkarıldı... Ankarada temeli 1991 yılında atılan ancak Hattat kardeşlerin arasının açılması üzerine bir türlü bitirilemeyen otel, 394 milyon lira tahmini bedelle icrada satışa çıkarıldı

İcrada satılan malların yüzde 75'i gayrimenkul!

Türkiyede icra pazarı 11 milyar TL'ye ulaştı. Adliyede ihale yoluyla lüks yalılardan rezidanslara, son model otomobillerden menkullere kadar pek çok malın satışa çıktığı görülüyor. İcra sonrasında satışa çıkarılan malların % 75ini gayrimenkuller oluşturuy

Milli Emlak`tan satılık 9 arsa

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Balıkesir'de Milli Emlak Müdürlüklerinin satışa çıkardığı son 9 arsa!

7 ay bekleyen taksitler ilgi gördü, Starland`da satışlar hızlandı

Ali Ağaoğlu, My World'ün Starland etabında başlattıkları kampanya ile birlikte satış ofislerinde haftasonu kuyruk oluştuğunu söyledi.

`Tutsat` tutmadı yap-satçılar rölantide

Yap-sat yöntemiyle konut üreten müteahhitler, faizler yeterince inmediği için tutsattan umduğunu bulamayıp bekleme dönemine girerken, TOKİ'nin kendilerine rakip olmalarından yakınmaya başladı.

Eltes Güneşi Evleri`nde de 2. el satış RE/MAX ABC`de

8 yıldır Ağaoğlu'nun teslim ettiği tüm projelerde site içinde ofis açarak hizmet veren RE/MAX ABC Ofisi, Türkiye'nin önemli gayrimenkul projelerinin ikinci el satış ofisi olarak, sektörde yeni bir dönem başlattı.

İzmir Çandarlı‘da satılık arsa

Dikili Çandarlı Belediye Başkanlığı beldede bulunan 11 arsayı satışa çıkardı.

25 milyar dolarlık 2B satışı için düğmeye basılıyor

Hükümet, orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2B düzenlemesini önümüzdeki yıl başında yapılacak yerel seçimlere yetiştirmek istiyor.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

icrada satış Haberi

icrada satış

İcrada satış nasıl yapılır?

Hacizli taşınmazın satışı için; Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabiliyor. Yasal olarak hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebiliyor.


Söz konusu taşınmaz mallar, satış talebinden üç ay içinde icra dairesi tarafından açık artırma ile satılıyor. Haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebiliyor. 


İcra dairesi taşınmazların bulunduğu yerin adetlerine göre en elverişli tarzda artırma şartlarını belirliyor. Peki, icrada satış nasıl yapılır?


İcrada taşınmaz satışı..

Satış, açık artırma ile yapılır. Birinci ve ikinci ihalenin yapılacağı yer, gün ve saat önceden ilan edilir.


İlan, birinci ihale tarihinden en az bir ay önce yapılır. İlan edilen metnin esasa müessir olmayan maddi...