06 / 05 / 2024

icrada Takibin muhtelif tarzları

icrada Takibin muhtelif tarzları

İcrada ilamsız takip etmek ne demek?: İlamsız icra takibi, mahkeme tarafından verilen bir hükmü içeren ilam niteliğindeki bir belgeye dayanmayan icra takiplerine deniyor. İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamındaki esaslar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı satıyor! Tarih resmen belli oldu! Arsa almak isteyenler müjde!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 44 ilde 622 muhtelif arsayı, KDV’den muaf olarak satışa çıkardı. Söz konusu arsalar, 21-23 Kasım tarihleri arasında açık arttırmayla satılacak.

TOKİ İstanbul ve Kocaeli'de 8 muhtelif arsayı bugün satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, İstanbul ve Kocaeli'de yer alan 8 muhtelif arsayı bugün satıyor. Müzayede saat 11:00'de gerçekleştirilecek. 

TOKİ İstanbul ve Kocaeli'de 8 muhtelif arsayı yarın satışa sunuyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul ve Kocaeli'de bulunan 8 muhtelif arsayı yarın satışa sunuyor. Müzayede yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ İstanbul ve Kocaeli'de 8 muhtelif arsayı satıyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul ve Kocaeli'de yer alan 8 muhtelif arsayı satıyor. Müzayede 24 Şubat Çarşamba günü saat 11:00'de gerçekleştirilecek. 

TOKİ 27 ilde 141 arsayı satıyor ve 3 muhtelif arsayı kiralıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 27 ilde yer alan 141 muhtelif arsa satıyor ve 3 muhtelif arsayı satıyor. Müzayede 24 Aralık 2020 Perşembe günü saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ 27 ilde 141 arsayı satıyor ve 3 muhtelif arsayı kiralıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 27 ilde bulunan 141 adet arsayı satıyor ve 3 muhtelif arsayı kiralıyor. Müzayede 24 Aralık 2020 günü 10:30'da gerçekleşecek.

GYODER'in 'COVID-19'un muhtelif sözleşme tipleri ve kira sözleşmelerine etkileri' semineri 28 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19'un muhtelif sözleşme tipleri ve kira sözleşmelerine etkileri' başlıklı seminer 28 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Melikgazi'de muhtelif yapıların restorasyonuna onay!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, kültürel ve tarihi dokunun korunması amacıyla muhtelif  yapıların bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları için Meclis’ten onay aldı.

7 milyon kişi icrada! 

Hayat Varlık’ın Genel Müdürü Hilmi Güvenal,  icrada dosyası bulunan kişi sayısının 7 milyon olduğunu açıkladı.

TOKİ muhtelif alanlarda hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ Muhtelif Alanlarda 3194 Sayılı İmar Kanunun 15 16 ve 18 Maddesi Uyarınca Yapılacak 3 Paket İmar Uygulamaları İle Tescil Harici Alanların Tescili, Plankote ve Halihazır Harita İşlerinin Yapılması Hizmet Alım İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Muhtelif tapu nedir?

Tapu üzerinde taşınmazın türü ve büyüklüğü gibi bilgiler yer alıyor. Örneğin arsa, arazi yazılarak taşınmazın cinsi belirtilmiş oluyor. Kimi tapuların üzerinde "muhtelif" yazıyor. Peki, muhtelif tapu nedir?

Muhtelif Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Muhtelif Tasarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi M. Hüseyin Yeşilçay tarafından 30 bin TL sermaye ile 4 Ağustos 2015 tarihinde Şişli'de kuruldu.

İcrada satış nasıl yapılır?

Hacze konu olan taşınmaz mallar, satış talebinden üç ay içinde icra dairesi tarafından açık artırma ile satılıyor. Peki, icrada satış nasıl yapılır? İcradaki taşınmaz malın satış işlemleri nasıl gerçekleşir?

icrada Takibin muhtelif tarzları Haberi

icrada Takibin muhtelif tarzları

İcrada ilamsız takip etmek ne demek?

İlamsız icra takibi, mahkeme tarafından verilen bir hükmü içeren ilam niteliğindeki bir belgeye dayanmayan icra takiplerine deniyor. İlamsız icra takibinin konusu sadece para ve teminattan oluşan alacakları kapsıyor. 


İcrada ilamsız takibi ile ilgili yasal hükümler, İcra ve İflas Kanununda şu şekilde açıklanıyor:


I. Takibin muhtelif tarzları : 

Para borcu ve teminat için takip : 

Bir paranın ödenmesine veya bir teminatın verilmesine dair olan cebri icralar takip talebiyle başlar ve haciz yoliyle 

veya rehnin paraya çevrilmesi yahut iflas suretiyle cereyan eder. 


Yabancı devlet aleyhine ilamsız takip yoluna başvurulamaz. 

İflasa tabi şahıslar hakkındaki takip : 

İflas yolu ile takip, ancak Ticaret Kanunu gereğince tacir sayılan veya tacirler hakındaki hükümlere tabi bulunanlar ile özel kanunlarına göre tacir olmadıkları halde iflasa tabi bulundukları bildirilen hakiki veya...