03 / 05 / 2024

icralık evin alınması

icralık evin alınması

Türkiye’de icralık olan evlerin çoğu ödenmemiş borçları yüzünden satışa çıkarılıyor. İcradan satışa çıkarılan evler piyasa değerinin yüzde 40 oranın aşağısında satılıyor. Peki icradan ev nasıl satılır?...

İyi haber geldi! Vatandaşın icralık borçları siliniyor! Dikkat çeken tarih!

Bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısının gündeminde iç ve dış politikaya dair gelişmeler ele alınacak. Açıklanması beklenen en önemli konu ise dar gelirlilerin icralık borçlarının silinmesi.

Türkiye'de 3 yılda 271 otel icralık oldu!

Kovid-19 algını sebebiyle bankalar kredi alacaklarını takibe alıp icra işlemi yapmamasına rağmen 271 otel icradan satışa sunuldu. 2019'da 90 adet otel icralık olurken, 2020 yılında sayı 96'ya yükseldi. 2021'de de 83 adet otelin icralık olduğu belirlendi.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Kiracılar dikkat! İcralık olabilirsiniz!

Bir dönem kiralık oturduğu evin 12 yıl sonra gelen abonelik borcu nedeniyle icralık olan tüketiciyle ilgili Yargıtay emsal niteliğinde olacak karar verdi.

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ofisten yapılan açıklamada ,"Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur" denildi.

Ucuza konut sahibi olmak isteyenler dikkat! İcralık ev fırsatı!

Piyasanın altında fiyatlarla icradan satışa sunulan evlere talep gün geçtikçe artıyor. Son dönemlerde Kovid-19 sebebiyle zamlanan konut fiyatları vatandaşları icralık evlere yöneltti. Peki icradan ev nasıl alınır?

Hatay’da riskli binalarda oturanlar önlem alınmasını istiyor!

Birinci derece deprem kuşağında bulunan ve üç büyük fay hattı üzerinde yer alan Hatay’da kolonların çürüdüğü eski yapılarda oturan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını talep etti.

Cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması talebi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı ikinci oturumunda CHP ve İYİ Parti'nin cemevlerinin ibadethane statüsüne alınmasını talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Gaziantep Şıh Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun en önemli projeleri arasında gösterdiği Şıh Meydanı için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kamulaştırması yapılan evlerin yıkım çalışmaları devam ederken hafta sonu iki evin daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunluluğunda yumurta kapıda!

Çalışma ve iş hayatı yoğun bugünlerde... İşçilerin Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunluluğu bu yoğunluğu haklı kılıyor.

TOKİ 9. paket danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ uygulamaları kapsamında farklı yerlerde yapılacak olan konut, sosyal donatı ve eğitim yapılan yerkeşim alanları ile kentsel tasarım uygulamam projeleri 9. paket danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ 9. paket danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi 2. oturumu bugün!

TOKİ uygulamaları kapsamında yapım işlerinin inşaat aşaması ve inşaat sonrası 9. paket danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi 2. oturumu bugün saat 11.00'de gerçekleşecek.

icralık evin alınması Haberi

icralık evin alınması


İcradan ev nasıl satılır?


Türkiye’de icralık olan evlerin çoğu ödenmemiş borçları yüzünden satışa çıkarılıyor. İcradan satışa çıkarılan evler piyasa değerinin yüzde 40 oranın aşağısında satılıyor. Peki icradan ev nasıl satılır?


İcradan ev nasıl satılır?


İhaleler hakkında kapsamlı araştırmalar yapmadan ihalelere katılmamak gerekiyor. İcra ihalelerine katılmak için en önemli nokta ihaleye katılan insanların teklifleri ne zaman, nasıl verdiklerini gözlemlemektir. Böylece, bu tür icra ihalelerine katılan insanların ihale konusundaki tecrübelerini de anlamış olursunuz.


İcradan ev alırken dikkat edilecek hususlar!


Almak istediğiniz icralık bir gayrimenkul varsa ve fiyat olarak uygunsa tüm yasal mevzuatlarını araştırmak önemlidir. Verilen ihale şartnamesini en ince ayrıntısına kadar okumak yararınıza olacaktır. Evde yapılan değişiklikleri bilmediğiniz için, ihale öncesi evi ziyaret etmek gerekir. Fotoğraf makinası veya kamera ile evi en ince detayına kadar kayıt...