04 / 05 / 2024

içtaş epdk

içtaş epdk

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüzde 51 hissesi IC İÇTAŞ’a devrediliyor!

Yavuz Sultan Selim’in işletmesinden çekilen İtalyanlardan sonra bu defa bir kötü haber de Fransızlardan geldi. Buna göre Fransız devi Egis, hissesini ortağı IC İÇTAŞ’a devretmeye karar verdi.

Muammer Aksoy'un evi için yapılan tescil başvurusuna red!

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucularından olan Prof. Dr. Muammer Aksoy'un Ankara Çankaya'da konumlanan konutu için yapılan tescil başvurusu Kurul tarafından onaylanmadı. Gerekçe olarak ise "Kültür varlığı niteliği taşmıyor" denildi.

İçtaş Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İçtaş Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Gizli tarafından kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

Taşınmaz ticareti bilgi sisteminde yenilik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde emlak işletmelerinin yetki belgesi süreçlerini yönettiği Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi de güncellendi. 

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2021!

Taşınmazların satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, satış kontratının teminatını oluşturuyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği 2021...

Sivas'ta işçi taşıyan kamyonet devrildi 4 kişi yaralandı!

Sivas Gemerek'te inşaat işçilerini taşıyan kamyonetin devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı...

İçtaş Dekorasyon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İçtaş Dekorasyon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Ülgen tarafından kuruldu.

Yazlıklara ve yeni evlere geçiş taşınma alışverişlerini artırdı!

Yeni normalleşme dönemine geçiş ile birlikte şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla yazlıkçılar, yazlıklarına akın etmeye devam ediyor. Bu sebeple taşınma faaliyetleri de arttı.

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Çeçen, Halil İbrahim Dönmez, Yusuf Baykan, Mehmet Murat Kurtuluş, İlkhan Gökçe ve Mehmet Gönenç ortaklığında kuruldu.

Ic İçtaş Astaldı Ica İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ic İçtaş Astaldı Ica İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Baykan tarafından kuruldu.

100 bin sosyal konut işsizliği de çözecek!

Türkiye’nin 81 şehrinde hayata geçirilecek 100 bin sosyal konut, kendisine bağlı 200 alt sektörü besleyerek ülke ekonomisinin lokomotifi olma özelliği taşıyan inşaat seköründe son bir senede 450 bin azalan istihdam sayısını artıracak.

Astaldi, 3. köprüdeki hisselerini İçtaş'a devrediyor!

İtalyan Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım hissesinin IC İçtaş'a devri için Rekabet Kurulu'na başvurdu...

içtaş epdk Haberi

içtaş epdk


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.  


Konuya ilişkin lisanslama ilanları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Buna göre, doğalgaz, elektrik, sıkılaştırılmış doğalgaz (CNG) ve madeni yağ başta olmak üzere, 15 şirketin çoğu süresi dolan çeşitli lisansları sona erdirildi. 


Lisansı sona erdirilen şirketler arasında yer alan Aksa Trakya Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin, bu bölgedeki dağıtım görevi daha önce İGDAŞ'a devredilmişti.  


Ayrıca elektrik piyasasında faaliyet gösteren 5 şirkete üretim lisansı ile 1 şirkete tedarik lisansı ve LPG piyasasında da 1 şirkete depolama lisansı tahsis edildi. 


IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye, özelleştirme ihalesinde aldığı Kadıncık 1 ve 2  hidroelektrik santralleri (HES)...