06 / 05 / 2024

İdlib konut

İdlib konut

Suriyeli 20 bin aile, kışı kalıcı konutlarda karşılayacak. Suriyeli ihtiyaç sahipleri için başlatılan ‘Bir aradayız, İdlib’in yanındayız’ kampanyası kapsamında inşa edilen 20 bin konut, kısa sürede ihtiyaç sahiplerine verilecek...

MÜSİAD'dan İdlib'e kalıcı konut müjdesi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Suriye İdlib'de kalıcı konut projesi hayata geçirecek...

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

BİMDER, İdlib'de inşa edeceği 20 konut için hayırseverlerden yardım bekliyor!

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER), Suriye'nin İdlib kentinin Türkiye sınırına savaştan kaçarak yerleşen mülteciler için 20 Evlik konut inşa etmek istiyor.

İdlib'de ve diğer yerlerde onbinlerce briket konut inşa ediyoruz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "İdlib'de ve diğer yerlerde onbinlerce briket konut inşa ediyoruz" dedi.

İHH, İdlib’de yetim ailelerine 50 konut teslim etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde yetim ailelere 50 konut teslim etti...

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneğinden İdlib'e 110 kalıcı konut!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Pakistan Baitussalam Derneği İdlib ilindeki iç savaş mağduru aileler için 110 kalıcı konut inşa etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib'de yaptıracağı 50 konut için AFAD'a bağış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'e inşa ettireceği 50 konut için AFAD'a  250 bin lira bağış yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib'e 50 konut sözü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'e yapılacak konutlarla ilgili, "İlk hedefte 50 konut da biz söz vermiş olalım. Bu 50 konutumuz ile biz de oraya inşallah katkıda bulunalım" diye konuşarak, konut sözü verdi...

Konya İHH, İdlib'de 20 bin konut yapacak!

Konya İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin İdlib kentinin güney ve doğu kırsalındaki sivil yerleşim yerlerine 20 bin konut yapacak...

TDV'den engelli, yetim ve şehit ailelerine Suriye'de konut!

TDV tarafından Suriye'nin İdlib kentinde güvenli bölgede engelli, yetim ve şehit ailelerine yönelik konut inşa ediliyor...

İdlib’de engelli ve yetimler için 100 konut inşa ediliyor!

Suriye’nin kuzeyinde 30-40 kilometre derinlikte güvenli bölge kurup mülteciler için kalıcı konutlar hayata geçirmeyi teklif eden Türkiye, ilk adımı ‘çatışmasızlık bölgesi’ İdlib’de attı. İdlib’de engelli ve yetimler için yapımına başlanan 100 konut 6 ay sonra sahiplerine teslim edilecek.

İHH'dan İdlib'de dul ve yetim ailelerine konut yardımı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Pakistan'ın en önemli STK'larından Hubeyb Vakfı ile İdlib ilinde dul ve yetim aileleri için başlattığı konut projesi kapsamında inşaatı tamamlanan ilk binaların açılışını yaptı.

İdlib konut Haberi

İdlib konut

Suriyeli ihtiyaç sahipleri için başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan’ın da 57 ev yapımı ile katkıda bulunduğu ‘Bir aradayız, İdlib’in yanındayız’ kampanyası kapsamında, İdlib kırsalı şantiye oldu. 

Milliyet'te yer alan habere göre; binlerce konut inşasının sürdüğü İdlib’de, ilk etapta tamamlanma aşamasına gelen 20 bin konut, kısa sürede ihtiyaç sahiplerine verilecek. Böylece savaş mağduru 20 bin aile, 9 yıl sonra kışın çadır yerine briket evlerine yerleşecek ve soğuktan korunacak. 

Son yıllarda rejimin saldırılarını yoğunlaştırdığı İdlib bölgesinde de yüz binlerce aile, Türkiye sınırına yakın noktalardaki Atme ve Sermede bölgelerinde, boş arazilere kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Yazın sıcak, kışın ise soğuk sebebiyle zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veren savaş mağdurlarına en büyük destek, iç savaşın başından bu yana Türkiye'den verildi. 

Savaşın sona...