13 / 05 / 2024

İdris Güllüce yapı denetim uyarısı

İdris Güllüce yapı denetim uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm temel atma töreninde, "Biz de yapı denetim firmalarını denetliyoruz. İyi denetim yapmayan firmalarla uğraşacağımızı buradan haber vereyim" dedi.

İdris Güllüce: Türkiye'de 7 milyon riski yapı var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'kentsel dönüşümde rant var' eleştirilerine cevap verirken ilginç bir istatistiği paylaştı. Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli yani depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

İdris Güllüce: Dönüşüm Yıldırım için mecburiyet!

Estetikten uzak yapıların yerine Yıldırımlıların modern, güvenli ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş yapılarda yaşamalarını sağlayan Yıldırım Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile gençleri bir araya getirdi.

İdris Güllüce: 7 milyon bina yenilenmeli!

Bursa'da İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSIAD) üyeleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli olduğunu söyledi.

İdris Güllüce'nin 21 Ekim programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.Ş. tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre İdris Güllüce 21 Ekim Çarşamba günü açılış ve imza törenlerine katılacak.

İdris Güllüce Ankara’da altyapı çalıştayına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara’da düzenlenen Altyapı Tesislerinin Yapımına Ait Usul ve Esasların Belirlenmesi Çalıştayı’na katıldı.

İdris Güllüce Altyapı Tesisleri Çalıştayı'na katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara’da düzenlenen Altyapı Tesislerinin Yapımına Ait Usul ve Esasların Belirlenmesi Çalıştayı’na katıldı. Bakan Güllüce, altyapı ile ilgili başlatılan bu çalışmanın çok önemli ve gerekli olduğunu vurguladı...

İdris Güllüce'nin 20 Temmuz programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.Ş. tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre İdris Güllüce 20 Temmuz Pazartesi Günü Zonguldak'ın Devrek ilçesinde heyelan bölgesinde incelemelerde bulunacak.

İdris Güllüce'nin 25 Mayıs programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.Ş. tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre İdris Güllüce pazartesi günü Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Protokol Töreni'ne katılacak.

İdris Güllüce: 3 katlı tünel projesinin ÇED raporunu hallettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, boğaza yapılacak 3 katlı geçiş tüneliyle ilgili, "3 katlı tünelin dün ÇED Raporu’nu hallettik. 1-2 güne imzalıyorum" dedi.

İdris Güllüce'nin 29 Mart programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.Ş. tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre İdris Güllüce bugün BİZİM HİKAYE filmini izleyecek.

İdris Güllüce: Kırsal dönüşümü de önemsiyoruz!

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda sektörün sorunlarını anlattı.

İdris Güllüce milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 7 Haziran 2015’te yapılacak milletvekili genel seçimleri için Ak Parti Genel Merkezi'ne giderek aday adaylığı başvurusunda bulundu. Güllüce, başvurusunu twitterdan duyurdu...

İdris Güllüce'nin 13 Şubat programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.Ş. tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre İdris Güllüce bugün Uludağ Üniversitesi 2. Bursa İnşaat Zirvesi'ne katılacak.

İdris Güllüce yapı denetim uyarısı Haberi

İdris Güllüce yapı denetim uyarısı

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapı denetim firmalarını uyardı. Bazı yapı denetim firmaları ile ilgili çok ciddi şikâyet aldıklarını söyleyen Güllüce “Biz de yapı denetim firmalarını denetliyoruz. İyi denetim yapmayan firmalarla uğraşacağımızı buradan haber vereyim. Şu sebepten bu sebepten işim aksadı dersen, biz de şu sebepten bu sebepten sen bu işi yapamazsın deriz" dedi. 


Eskiden çok kalitesiz beton yapıldığını vurgulayan Güllüce sonraları kurulan beton santralleri ile beton yapım tekniklerinin iyileştirildiğini belirtti. Ancak son altı ayda yaptıkları denetimlerde betonlarda sıkıntı olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan İdris Güllüce, “Ancak son altı ayda yapılan denetimlerimizde şunu gördük ki betonlarda da biraz sıkıntı var. Beton santrallerine, inşaat firmalarına ve yapı denetimlerine biz genelge gönderdik. Maliyetleri çok büyük...