18 / 05 / 2024

İEKKK

İEKKK

DTO Başkanı Öztürk, “ İzmir ya karasallaşarak tarihten silinen Efes Limanı gibi olacak ya da dünyayla bütünleşen Amsterdam Limanı gibi olacak ” dedi.

Aziz Kocaoğlu: Kültürpark'a gelen itirazları anlayamıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında düzenlenen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısında, Kültürpark ve kentsel dönüşüm gibi önemli başlıklar öne çıktı.

İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü inşaatında sona gelindi!

2013 yılında temeli atılan, büyüklüğü ve sahip olduğu özellikleriyle Türkiye'de bir ilk olacak İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü büyük ölçüde tamamlandı. Dev tesis, ilk olarak İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) üyelerine tanıtıldı.

Gaziemir’deki yeni fuar merkezi alanına otel inşa edilmesi planlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 42. İEKKK toplantısında, Gaziemir’deki yeni fuar merkezi alanına kurmayı düşündükleri oteli gündeme getirip teklif sundu...

İzmir Alsancak Limanı yatırım planı gözden geçirilecek!

İEKKK, 14. toplantısında geniş bir katılımla Ankara'ya gidilerek İzmir limanı yatırım planının yeniden gözden geçirilmesi konusundaki talebinin, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'a birinci ağızdan iletilmesi kararlaştırıldı

İEKKK Haberi

İEKKK

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen 55. toplantısında, İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planı ile Karşıyaka ve Konak tramvayları masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını yapan Toplantı Başkanı Mehmet Tiryaki, seçim atmosferinin geride kalmasıyla birlikte ekonominin daha fazla ön plana çıkmasını beklediklerini ifade etti. Tiryaki, geçtiğimiz hafta Brüksel’e giden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğindeki İzmir heyetinin Avrupa Birliği nezdindeki temaslarına da dikkat çekerek, “İzmir gibi bir kentin, Türkiye’nin AB kararlılığını göstermesi açısından çok önemli bir adım. İzmir’in AB ülkeleri ile temasa geçmesi Türkiye’nin İstanbul’dan ibaret olmadığını gösterdi” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Brüksel’de gerçekleştirdikleri görüşmeler sonunda İzmir’in AB ülkeleri arasındaki olumlu imajını gözlemleme fırsatı bulduklarını söyledi.


Tramvay karbon salınımını azaltacak

İEKKK toplantısının ilk gündem...