07 / 05 / 2024

İflas eden şirketler listesi 2021

İflas eden şirketler listesi 2021

İnşaat sektöründe faaliyette bulunan ancak maddi sorunlar yaşayan şirketler iflas kararını açıklıyor. İşte iflas eden şirketler listesi 2021...

Borsada bu hafta temettü ödeyecek şirketler! İşte 29 Nisan - 3 Mayıs 2024  temettü listesi

Borsa İstanbul tarihinde ilk kez 10 bin puanı aşarken, devam eden temettü ödemeleri de yatırımcının yüzünü güldürmeye devam ediyor. İşte 22 Nisan 3 Mayıs haftasında hissedarlarına temettü ödemesi gerçekleştirecek şirketler.

'Kripto kralı' battıktan sonra ilk kez konuştu! Beş parasız ortada kaldı

İflas eden kripto borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık yapmadığını ifade etti. Şirketin iflasından sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıkan Sam Bankman-Fried, New York Times gazetesine “Kötü bir ay geçirdim ve neredeyse hiç param kalmadı” diye konuştu. İşte tüm detaylar...

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans şirketlerinin akıbeti TBMM'de!

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans sistemiyle çalışan şirketler TBMM gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kanal İstanbul'la ilgili merak edilen her şey!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanal İstanbul Raporu'na göre projenin 75 milyar Türk Lirası'na mal olması öngörülüyor. Kanal İstanbul projesiyle 70 bin kişiye istihdam sunulacak, kanalı tercih eden şirketler de zaman ve ekonomik kazanç sağlayacak. 

İflas eden şirketler listesi 2021!

İnşaat sektöründe faaliyette bulunan ancak maddi sorunlar yaşayan şirketler iflas kararını açıklıyor. İşte iflas eden şirketler listesi 2021...

Peacocks'un 200 mağazası kapanmaktan kurtarılacak!

İflas eden moda markası Peacocks, 200 mağazasını yönetimden satın alarak kapanmaktan kurtuldu. 

Uzel'in fabrika binası ve arazisinin Vera Varlık'a satışı TBMM'de!

İflas eden bir fabrikanın bulunduğu arazinin bir inşaat şirketine satılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

10 ayda 26 bin 968 işyeri kepenk indirdi!

Ekonomik krizle mücadele eden şirketler, salgın döneminde ağır bir darbe daha alınca kapanan şirket sayıları da yükseldi.

Hasanoğlu Şirketler Grubu'ndan 255 milyon TL'lik yatırım! 

Banu Evleri Ispartakule projelerini zamanında teslim eden Hasanoğlu Şirketler Grubu yeni projelerine devam ediyor. Şirket, 255 milyon TL'lik yatırımla Ispartakule ve Bahçekent'te dört yeni proje hazırlanıyor. 

Kocaeli'de Ener Liva konut projesi mağdurları eylem yaptı!

İflas eden ve tamamlayan Enver Liva projesi mağdurları: ''biz cefa çekerken sizler sefa sürün diye bu projelere para yatırmadık'' dediler. 

Konkordatoda dengelenme süreci başladı!

Konkordato ilan eden şirketler, dengelenme süreci sonrası atılan adımlar ile hızla toparlanıyor. 100 firma borçlarını yeniden yapılandırırken, 22 şirketin de konkordatodan çıktığı belirlendi.

Konkordato ilan eden şirketler kira borçlarını ödemek istemiyor!

Son verilere göre, toplam konkordato ilan eden şirket sayısı 846’yı geçti. Birçok firma, finansal kiralamadan doğan kira borçlarını ödemek istemiyor. Firma ve Leasing şirketi arasında anlaşmazlık oluşuyor.

AST İnşaat iflas etti!

İflas eden Antalya’daki Mardan Palace Otel’in sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov’un oğullarına ait olan AST İnşaat Turizm A.Ş de iflasını açıkladı. Şirket, iflas eden ünlü otelin de mülk sahibiydi...

İflas eden şirketler listesi 2021 Haberi

İflas eden şirketler listesi 2021

İflas eden şirketler listesi 2021!
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi inşaat sektörünü derinden etkiledi. 2021 yılı inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara iyi gelmedi. 

Pandeminin ardından gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunlukla beraber, borçlarını ödemekte zorlanan 2 önemli firma iflas kararını açıkladı. Garanti Koza ve Neo Yapı 2021 yılı içerisinde iflas kararlarını açıkladı. 

1- Neo Yapı
İnşaat sektöründen mimariye birçok farklı alanda hizmet sunan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, yaşadığı maddi sorunları aşamayınca konkordato talep etmişti.

21 yıl önce kurulan Neo Yapı hakkında İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, iflas kararını açıkladı. emerburgaz, Göktürk ve Bolluca'da 200 bin metrekareden fazla konut, villa ve iş yeri ile birçok projeye imza atan firma iflas ettiğini duyurdu. 

2- Garanti Koza
2012 yılında tanıttığı...