03 / 05 / 2024

iflas tasfiyesi 2015

iflas tasfiyesi 2015

Resmi tasfiye, hem mirasçıların istemi ile hem de mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile yapılabiliyor. Terekedeki taşınmazlar, açık artırma veya bütün mirasçıların kabulü hâlinde pazarlık yoluyla satılıyor. Peki, iflas tasfiyesi nedir?

İcra ve iflas harçları 2015!

İcra ve İflas harçları, her sene yeniden belirleniyor. 2015 yılında uygulanan Yargı Harçları listesine göre, icraya başvurma harcı 27,70 TL olarak belirleniyor. İşte diğer icra ve iflas harçları 2015..

Osman Ayık: Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder!

Sektörde yaşanan sıkıntıları dile getiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2015 yılı kaybının yaklaşık 5 milyar doları bulacağını ifade ederek, "Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder" dedi.

Çukurova Havalimanı 2015 sonunda tamamlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı'nın özellikle yap-işlet-devret modeli çerçevesinde işi alan firmanın, iflas etmesi nedeniyle inşaat yapımını durdurduğunu ancak, 2015 sonuna yetişeceğini dile getirdi.

İflas tasfiyesi nedir?

Resmi tasfiye, hem mirasçıların istemi ile hem de mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile yapılabiliyor. Terekedeki taşınmazlar, açık artırma veya bütün mirasçıların kabulü hâlinde pazarlık yoluyla satılıyor. Peki, iflas tasfiyesi nedir?

İngiltere'de 2015'te konut krizi mi çıkacak?

Saxo Bank, 2015 için Nostradamus'u aratmayacak kehanetlerde bulundu. Bankaya göre 2015'te Rusya iflas edecek, Japonya'da enflasyon yüzde 5 olacak..

Yersu İnşaat iflas etti!

T.C. Bakırköy 1. İflas Müdürlüğü, Yersu İnşaat ve Taahhüt LTD. ŞTİ. hakkında iflas dosyası açıldığını gazete ilanıyla duyurdu

Ofis An İnşaat iflas etti!

İstanbul 2. İflas Dairesi, Ofis An İnşaat Turizm ve Tic. Ltd. Şti için iflas açıldığını ilan etti

Home Store’nin eski sahibi Levent Penso ve oğluna taksirli iflas suçundan dava açıldı!

İşadamı Levent Penso ve oğlu için iflas ettikleri şirketlerini zamanında ibraz etmemekten dava açıldı

İplik kralı Remzi Pensoy iflas etti yalısı icradan satışa çıkarıldı!

Remzi Pensoy tekstil sanayisinin en önemli isimlerinin arasında yer alırken 2000 yılındaki krize yenildi ve iflas etti. İşçileri ise paralarını alamayınca dava açtı ve yalısı icradan satışa çıkarıldı

Aktel İnşaat'ın iflasına karar verildi!

Kadıköy İflas Dairesi, Aktel İnşaat ve Madencilik'in iflasına karar verdi...

2015 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Prag'da düzenlenecek!

2015 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenecek

Kaleseramik Fabrikası'nın Ar-Ge merkezine 2015 yılı sonuna kadar 55 milyon liralık yatırım yapılacak!

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kaleseramik Fabrikası'nın Ar-Ge merkezine 2015 yılı sonuna kadar 55 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı

Ofisan İnşaat ve Turizm iflas etti!

İstanbul Fatih'te faaliyet gösteren Ofisan İnşaat ve Turizm aleyhine açılan iflas davası sonuçlandı. İstanbul Asliye 17. Ticaret Mahkemesi'nce 5 Nisan 2012 tarihinde firmanın iflasına karar verildi

iflas tasfiyesi 2015 Haberi

iflas tasfiyesi 2015

İflas tasfiyesi nedir?

Medeni Kanun gereğince resmi tasfiye, hem mirasçıların istemi ile hem de mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile yapılabiliyor. Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.


Buna karşın, mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler.


Resmî tasfiye, mirasbırakanın yürüyen işlerinin tamamlanmasını, borçlarının yerine getirilmesini, alacaklarının tahsilini, vasiyet borçlarının terekenin olanağı ölçüsünde yerine getirilmesini, zorunlu olduğu takdirde mirasbırakanın haklarının ve borçlarının mahkemece tespitini ve mallarının paraya çevrilmesini kapsar. 


Tasfiye memuru, tereke ile ilgili dava, takip ve idarî işlemler hakkında mirasçılara bilgi vermekle yükümlüdür.


Terekedeki taşınmazlar, açık artırma veya bütün mirasçıların kabulü hâlinde...