17 / 05 / 2024

İğneada nükleer

İğneada nükleer

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'nde toplam maliyetleri 27 milyon lira olan 12 tesisin açılışı, 3 tesisin temel atma, Çay İlçesi'nde de toplam maliyetleri 50 milyon TL olan 8 tesisin açılışı ve 6 tesisin temel atma törenine katıldı.

İğneada'ya 3. nükleer santrali yapılacak mı?

İğneada'da 3. Nükleer Enerji Santrali yapılacağı iddiasına ilişkin olarak Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu soru önergesi hazırladı. Gündoğdu, sorularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti..

İğneada'ya 3. nükleer santralin yapılma ihtimali yok!

Enerji Bakanı'nın geçenlerde 3. nükleer santralin (NES) İğneada'ya yapılacağına ilişkin açıklaması, şu aralar cinayetler karşısında iyiden iyiye can ve güvenlik derdine düşmüş olmasına rağmen, toplumun duyarlı kesimlerinde derin endişelere yol açtı.

İğneada'ya yapılması planlanan nükleer santral protesto edildi!

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAD) ve TEMA üyesi bir grup, İğneada'ya kurulması planlanan nükleer santrali protesto etti.

İğneada’ya nükleer santral kurulması protesto edildi!

Longoz ormanları ve yeşil doğasıyla ünlü İğneada’ya nükleer santral kurulması planı bölgenin belediyelerini harekete geçirdi. Trakyalı başkanlar Kırklareli’nde “Nükleer santrale hayır” sloganıyla bir araya geldi.

İğneada'ya nükleer santral kurulmasına izin vermeyeceğiz!

Bölge kentlerinin belediye başkanları İğneada'ya nükleer santral kurulmaması için bir araya geldi. Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Ne pahasına, ne şartta olursa olsun İğneada'da nükleer santral kurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

İğneada bölgesine yapılacak nükleer santral tepki topladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un, Türkiye’nin üçüncü nükleer santral için doğa harikası İğneada’yı işaret etmesi çevreciler arasında büyük tepkiye yol açtı.

Kırklareli, İğneada’ya nükleer santrali yapılmasını istemiyor!

Türkiye'de yaşayan hayvan türlerinin yüzde 57'sinin yaşadığı Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde bulunan tatil beldesi İğneada'ya nükleer santral yapılması planlanıyor. Baran Bozoğlu ise nükleer santralle bu alanın risk altına gireceğini söyledi.

İğneada’da nükleer santral yapılması hukuka aykırı mı?

Kırklareli’nin Dekirköy İlçesi’ne bağlı İğneada’da nükleer santral yapılacağının yönündeki açıklamayı değerlendiren TMMOB ve Trakya Platformu Avukatı Bülent Kaçar, bölgeye böyle bir santralın yapılmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.

İğneada halkında nükleer santral tedirginliği!

Nükleer santral yapılması planlanan İğneada’ya gittik. Longoz ormanlarının sahile kavuştuğu bu noktada, yeni yapılan liman, tam bir sürpriz. Çevredeki 17 köy, tedirgin.

İğneada'ya yapılacak nükleer santral tepki topladı!

Türkiye’nin 3’üncü nükleer santralının İstanbul'a 120 km mesafedeki cennet parçası İğneada’ya yapılacağı açıklaması, çevrecileri ayağa kaldırdı. Uzmanlar, “Korunan türler ve longozlar yok olur” uyarısında bulundu.

İğneada'ya nükleer santrali yapılmasıyla ilgili çalışma yok!

Veysel Eroğlu, Kırklareli İğneada'ya nükleer santral yapılmasıyla ilgili, " Şu anda Sinop ve Akkuyu'da nükleer santral yapılıyor ve yapılacak. İğneada'yla ilgili bir çalışma ve başvuru yok" dedi.

3. nükleer santrali Kırklareli'de mi olacak?

Ali Rıza Alaboyun, doğa katliamına neden olacak 3’üncü nükleer santralının Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı ve Avrupa’nın en büyük longoz ormanlarına sahip İğneada beldesine yapılmasının planlandığını açıkladı.

İğneada nükleer santraline ABD ve Çinliler talip oldu!

Enerji Bakanı Alaboyun, üçüncü nükleer santralin İğneada'da yapılmasının planlandığını belirterek, "ABD ve Çinliler ile mutabakat zaptı imzalandı" dedi.

İğneada nükleer Haberi

İğneada nükleer

Sultandağı'nda Ak Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları'nın sergi ve el sanatları TIR'ını gezen Bakan Eroğlu, bir kız çocuğuna ebru yapmayı gösterdi. Ebruyla lale de yapabileceğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Ama aceleyle hızlı güzel bir desen yapalım. Su mavisinden dalgalı bir ebru yapalım. Bu Veysel Eroğlu deseni. Başkası yapamaz" dedi. Ebrunun ardından cam üfleme sanatı standını da inceleyen Bakan Eroğlu, sanatçının ısıttığı camı üfledi. Bakan Eroğlu'nun üflediği cam, ampule benzer bir şekil aldı. Üflediği camın ampule benzetilmesini gülerek karşılayan Bakan Eroğlu, "Görüyorsunuz nefesimizden bile ampul çıkarıyoruz" diye konuştu.


'GEÇMİŞTE ÇALIŞMA YAPILDI'

Çay'daki törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu'na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun'un 3'üncü nükleer santralin İğneada'ya yapılacağı yönündeki açıklamaları hatırlatıldı.


İğneada'yla ilgili çalışmanın geçmişte yapıldığını söyleyen Bakan Eroğlu,...