04 / 05 / 2024

İHH okulları

İHH okulları

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan Burkina Faso'da Malcolm X Lisesi inşa edecek. Okulda, 120’si yetim 735 öğrenci eğitim görecek.

Mektebim Okulları iki yıl içinde 60 yeni okul açacak!

Mektebim, iki yıl içinde 60 yeni okul açacak. Mektebim Okulları Kurucusu Kalko "1.5 milyar TL yatırım yaptık. Bu yıl 2 bin 500 yeni istihdam sağlayacağız" şeklinde konuştu.

İSTEK Vakfı Okulları, İzmir'de okul açıyor!

İstanbul’da Bedrettin Dalan tarafından kurulan ve 32 yıldır Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, yeni nesiller yetiştiren İSTEK Vakfı Okulları, yeni eğitim-öğretim yılında İzmir’de öğrencilere kapılarını açıyor.

Van'da yeni okullar inşa edilecek!

Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentteki eğitim yatırımları ve akademik başarı durumunu değerlendirdi. Toplantıda, kentte inşa edilecek yeni okullar için uygun yerlerin hızla belirlenmesi gerektiği belirtildi.

Oğuzkaan Okulları, Bahçeşehir‘e şube açıyor!

Eğitim öğretime Çapa, Bakırköy, Bahçelievler, Halkalı ve Maltepe Kampüslerinde devam eden Oğuzkaan Okulları, Bahçeşehir‘e de bir şube açıyor.

Çanakkale'nin köylerinde konteyner okullar kuruldu!

Çanakkale Ayvacık'ta ard arda meydana gelen depremlerden sonra bazı köylere konteyner okullar kuruldu. Gülpınar köyündeki iki okul tamamlandı.

Bahçeşehir Okulları'nın hedefi 150 kampüs!

Bahçeşehir Okulları, kampüs sayısını 2 yılda 150’ye çıkarmayı hedefliyor. Yeni açılacak kampüslerle 4 bin yeni personele de istihdam sağlanacak.

İzmit'teki okullar onarılıyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile faaliyete geçirilen okul hizmet masası, okulların eksiklerini gideriyor. İzmit'te geçen bir yıl içinde okullarda 214 tamirat işi yapıldı.

Ortaöğretim okullarının spor salonları mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ortaöğretim okullarının spor imkanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletti.

Doğa Okulları kampüs sayısını 150'ye çıkaracak!

2016 yılı eğitim sektörünün en büyük devralma işleminin yaşandığı Doğa Okulları’nın Genel Müdürlük görevini üstlenen Devrim Karaaslanlı, The İstanbul Peg Luxury Class Hotel’de düzenlenen basın toplantısında kurum ve eğitim sektörü açısından 2016 yılını değerlendirdi.

İngiltere'de Türk okulları açılıyor!

Eğitimin en önemli markalarından Bilfen okulları Londra’da ortaokul ve lise açıyor. İngiltere’deki ilk Türk lisesi olma özelliğini de taşıyacak okullarla Avrupa’da da büyük bir marka haline gelmek hedefleniyor

Fethi Şimşek, Doğa Okulları'nı sattı gayrimenkule girdi!

Kurucusu olduğu Doğa Okulları'ndaki hisselerini geçen ağustos ayında Metal Yapı Konut'un patronu Ömer Saçaklıoğlu'na satan Fethi Şimşek, gayrimenkul sektöründe büyüme kararı aldı.

Deniz GYO Eryaman Okulları Binaları değerleme raporunu yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO Eryaman Okulları Binaları değerleme raporunu yayınladı.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları 2017'de açılıyor!

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları, Swissotel Büyük Efes'te tanıtım semineri düzenledi. Kurumun, Ege Üniversitesi içerisinde 4 bin metrekarelik alanda yer alan anaokulu kampusünün de yine önümüzdeki yıl faaliyete geçeceği belirtildi.

İHH okulları Haberi

İHH okulları

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eğitim kurumları inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Genç İHH tarafından Burkina Faso'da inşa edilecek olan Malcolm X Lisesi.


Genç İHH, Burkina Faso'da 120'si yetim olmak üzere toplam 735 öğrencinin eğitim göreceği Malcolm X Lisesi inşa çalışmalarına başladı. Maliyetini 72 ilde 128 üniversitede kurduğu teşkilatlardaki gençlerin çabaları ile karşılamayı planlayan Genç İHH, okulun temelini hemen atmayı planlıyor.


Hedef yeni nesiller yetiştirmek

İHH'nın daha önce bölgede hizmete sunduğu Şifa Yetimhanesi'nin hemen yanına inşa edilecek olan Malcolm X Lisesi, tamamlandığında 7 sınıf, 1 bilgisayar odası, 1 kütüphane ve 1 idare odasından oluşacak.

Yüzlerce Afrikalı...