06 / 07 / 2024

ıhlara vadisinin 20 yıllık vizyonu

ıhlara vadisinin 20 yıllık vizyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca jeolojik özellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi' nin geleceğini şekillendirmek amacıyla bölgenin 20 yıllık vizyonunu oluşturacak yönetim planı hazırlanıyor...

Göreme Vadisi için dava açıldı!

Milli park statüsü verilen Göreme Vadisinin milli park olmaktan çıkarılmasına dava açıldı.

Sancaktepe'ye Sağlık Vadisi inşa edilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de bir sağlık vadisinin yapılacağının müjdesini verdi. Koca, "İstanbul Sancaktepe'de büyük bir alanımız var. Baştan itibaren burayla entegre, daha büyük Sağlık Vadisi'ni orada planlıyoruz." dedi

Şanlıurfa GAP Vadisi'nin 2 ve 5 etapları açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve toplamda 3 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan GAP Vadisinin 2. ve 5. etapları açıldı. 

Aksaray Ihlara'daki Vadibaşı Sosyal Tesisleri 8 yıllığına kiraya veriliyor!

Aksaray İli Güzelyurt İlçesi Ihlara Belediyesi, Çakıllıbayır Mevkiindeki sosyal tesisi kiraya veriyor. İhale 16 Mayıs'ta düzenlenecek..

Kocaeli Tatlıkuyu Vadisi 2. Etap'ta son durum ne?

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOSB Kavşağı, Kirazpınar Kavşağı ve Yeni Bağdat Caddesi ile Tatlıkuyu Vadisinin ikinci etabında inceleme yaptı.

Gebze Tatlıkuyu Vadisi'nin 2. etabı tamamlanıyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Tatlıkuyu Vadisinin ikinci etabında gerçekleştirilen dere ıslahı çalışmasını yerinde inceledi.

Ankara Büyükesat Vadisi'ndeki yapılaşma masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Büyükesat Vadisi'nde yaşanan ve sadece yol çökmesi olarak kamuoyuna yansıyan Büyükesat Vadisinin peşin bırakmıyor.

Ihlara Vadisi'ne teleferik ve asansör projesi geliyor!

Ihlara Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, asansör ve teleferik projelerinin Anıtlar Yüksek Kurulu'nun önünde olduğunu belirtti. Yılmaz, Kapadokya Bölgesi'nin girişindeki Ihlara Vadisi'nin dünyanın önde gelen büyük kanyonuna sahip olduğunu söyledi.

Ihlara Termal Tesis Aksaray devremülk fiyatları

Aksaray Güzelyurt ilçesinin Yaprakhisar Köyü'nde hayata geçen Ihlara Termal Tatil Köyü'de 10 yıllık devremülk daire sahibi olunabiliyor. Termal tesis birbirinden bağımsız 30 farklı binadan oluşuyor.

Aksaray Ihlara Termal Tatil Köyü'nde 4 bin TL'ye devremülk!

Ihlara Termal Tatil Köyü 10 yıllık devremülk daireler 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aksaray Güzelyurt'ta yer alan devremülkte 110 adet apart daire mevcut.

Şanlıurfa'nın en büyük parkı için ön protokol imzalandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan ve bölgenin en büyük parkını oluşturacak olan GAP Vadisinin devri ile ilgili DSİ XV. Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında ön protokol imzaladı.

Abdulkadir Yazıcı Yozgat Spor Vadisi'ndeki inşaatı inceledi!

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yapımı devam eden spor vadisinde çalışmaları inceledi. Vali, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, spor vadisinin en kısa sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Giresun birinci etap TOKİ inşaatı tamamlandı!

Giresun'un Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, dört şehre sınır olan ilçesini Kelkit Vadisinin parlayan yıldızı yapacağını söyledi. Trabzon yüksekokul binası yükselirken, birinci etap TOKİ inşaatı tamamlandı.

ıhlara vadisinin 20 yıllık vizyonu Haberi

ıhlara vadisinin 20 yıllık vizyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Ihlara Vadisi'nin 20 yıllık vizyonunu şekillendirecek yönetim planı hazırlanıyor.


Bakanlık, dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen ve jeolojik özellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi'nin korunarak geleceğe taşınması için yönetim planı hazırlamaya başladı.


Yönetim planı çerçevesinde Aksaray Ihlara Vadisi Bölgesi'nin 20 yıl boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel alanda daha etkin şekilde turizme katkı sağlaması için bilimsel çalışmalar yapılacak.


Bilimsel veriler ışığında paydaş kurumların da fikir ve görüşleri alınarak hayata geçirilecek yönetim planının bölgeye turizm açısından canlılık kazandırması bekleniyor.


-24 yıl önce özel çevre koruma bölgesi ilan edildi


Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Kaymakamı Mustafa Duruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara Vadisi'nin özel çevre koruma bölgesi olduğunu anımsattı.  


Ihlara Vadisi Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin, 22 Ekim 1990'da Bakanlar Kurulu kararıyla tespit ve...