04 / 05 / 2024

İkamet adresi nereden alınır

İkamet adresi nereden alınır

Yaşanılan konutun adresini gösteren ve resmi bir belgede gösterilen ikamet adresi nereden alınır merak ediyorsanız, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kocaeli Çayırova markalı konut projelerin adresi olacak!

Gayrimenkul fiyatlarının İstanbul ve Bursa'da yükselmesi ile Kocaeli Çayırova markalı konut projelerin adresi olacak..

Nidapark Bomonti nerede? İşte açık adresi!

36 ay sonra teslimlerin gerçekleşeceği Nidapark Bomonti projesinde 536 konut, 102 ofis ve 12 mağaza yer alıyor. Peki Nidapark Bomonti nerede? İşte açık adresi!

Ağaoğlu Çekmeköy projesi nerede? İşte açık adresi!

Ağaoğlu İnşaat tarafından 3 milyar dolar yatıırm bedeliyle hayata geçirilecek olan Ağaoğlu Çekmeköy projesi konut ve ticari alanlardan meydana geliyor. Peki Ağaoğlu Çekmeköy projesi nerede? İşte açık adresi..

Avrupa Konutları Yamanevler proje adresi!

Avrupa Konutları Yamanevler proje adresi ve iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Avrupa Konutları Yamanevler'de yüzde 1 KDV avantajı bulunuyor...

Tema İstanbul açık adresi! İşte lokasyon!

Artaş, Öztaş, Mesa ve Kantur işbirliğiyle hayata geçirilen Tema İstanbul projesi, Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı-Atakent bölgesinde yer alıyor. İşte Tema İstanbul açık adresi! İşte lokasyon...

2017'de nereden ev alan kazanacak?

2017 yılında İstanbul'un prim yaptıracak bölgelerini inşaatın tecrübeli isimleri açıkladı. Peki nereden ev alacak kazanacak?

Ilgaz Tüneli nereden nereye olacak?

Bugün gerçekleştirilen törenle hizmete açılan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürecek. Ulaşımı rahatlatacak olan Ilgaz Tüneli nereden nereye olacak? İşte Ilgaz Tüneli'nin özellikleri..

Başakşehir markalı konutların yeni adresi oldu!

Yenişehir’in merkezi Başakşehir markalı konutların yeni adresi oldu. Milyonluk evlerin satışa çıktığı bölgede metrekare fiyatları 4 bin 500 lirayı buldu.

Kamet İnşaat Elektrik Metal Orman Ürüneleri ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kamet İnşaat Elektrik Metal Orman Ürüneleri ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Necmettin Cihaner tarafından 10 bin TL sermaye ile 16 Ağustos'ta Maltepe'de kuruldu.

UNICERA Uluslararası Seramik Fuarı'nın yeni adresi CNR EXPO oldu!

Türk seramik, banyo ve mutfak sektörünün gelişiminde 28 yıldır önemli rol oynayan ‘UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nın, yeni adresi CNR EXPO Yeşilköy oldu.

Kentsel dönüşüm kredisi nereden alınır?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine birtakım finansal destekler sunuluyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi nereden alınır? Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır? Kentsel dönüşüm kredisi alma koşulları nelerdir?

Premier Kampüs Ofis, doğru yatırımın adresi!

Geleceğin binalarını inşa eden FerYapı, şimdi de kampüs ofis kavramının Türkiye’deki ilk örneğini, doğru yatırımın adresi Kağıthane’de hayata geçiriyor. Proje karlı bir yatırım fırsatı sunuyor.

Tapu değeri nereden öğrenilir?

Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Peki, bir taşınmazın tapu değeri nereden öğrenilir?

İkamet adresi nereden alınır Haberi

İkamet adresi nereden alınır

İkamet adresi nereden alınır?

İkametgah adresi oturulan yani ikamet edilen yer, konut anlamına geliyor. Buna göre ikametgah adresi kısaca; ikamet edilen yani oturulan yerin, konutun adresini ifade ediyor.


Hukuki bir kavram olan ikametgah hususunda dikkat edilmesi gereken nokta; herkesin yalnızca bir ikametgah adresinin bulunmasıdır. Bu belgeye göre kişinin yaşadığı şehir, bölge, mesken açıkça belirtilir. Tüzel kişilerin ikametgah adresi ise, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yerin adresini ifade ediyor. 


İkametgah adresini nereden alınır?

İkametgah adresine ilişkin belgeyi bağlı bulunan muhtarlardan ve tüm Türküye'deki Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor.


İkametgah değişikliği nasıl yapılır?

İkametgah değişikliği yapacak kimselerin bağlı bulunan muhtarlıktan nakil belgesini almaları gerekiyor. Daha sonra beyandaki adresin ulusal adres veri tabanına alınması gerekiyor. 


Yeni ikamet altında kaydedilen faturalarınızdan birini alarak, Nüfus Müdürlüğü'ne 20 gün zarfında başvuru...