02 / 05 / 2024

ikametgah beyan formu

ikametgah beyan formu

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince herkesin bir ikametgah adresinin olması ve yapılan ikametgah değişikliklerinin ise bildirilmesi gerekiyor. İşte söz konusu ikametgah bildirim formu örneği..

İkametgah belgesi doldurma örneği 2021!

İkametgah belgesi nedir ve nasıl alınır? İkametgah beyan formu nasıl doldurulur? İşte ikametgah belgesi doldurma örneği 2021...

İkametgah değişikliği dilekçesi 2015!

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Değişiklik halinde bir dilekçe ile beyan veriliyor. İşte ikametgah değişikliği dilekçesi 2015...

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname formu!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin, gelirlerinin vergisi için öncelikle beyan vermeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyanname formu nasıl doldurulur?

İkametgah bildirim formu!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince herkesin bir ikametgah adresinin olması ve yapılan ikametgah değişikliklerinin ise bildirilmesi gerekiyor. İşte söz konusu ikametgah bildirim formu örneği..

Yurt dışında yaşayanların ikametgahı!

İkametgah konusunda en çok merak edilen hususlar arasında yurt dışında yaşayan kimselerin adres beyanının nasıl verileceği oluyor.Yurt dışında yaşayanların ikametgahı nasıl değiştirilir? Yurt dışında yaşayanlar nasıl adres beyanında bulunur?

Engelli emlak vergisi indirim formu!

Emlak vergisi kanununun değiştirilen 8. maddesine göre, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan engelliler emlak vergisi ödemiyor. İşte engelli emlak vergisi indirim formu..

Kuyumcukent GYO sorumluluk beyanını yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent GYO Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliğ sorumluluk beyanını yayınladı.

Elektrikte abone olurken beyan yetecek, kesinti artık SMS‘le bildirilecek!

Elektrikte yapılan yeni düzenleme ile birlikte bir sürü değişiklikler getirildi. Vatandaşın abonelik çilesi artık sona erecek. Abone olurken beyan yetecek ve elektrik kesintisi artık SMS‘le bildirilecek.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarından faydalanarak evini yıktıran vatandaşlara devlet kira yardımı yapıyor. Peki kimler kira yardımı için başvurabilir? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu bu haberde..

Mirasın reddi beyanı!

Medeni Kanununa göre yasal ve atanmış mirasçılar mirası reddetme hakkına sahiptir. Peki, mirasın reddi beyanı nasıl yapılır? Mirasın reddi nasıl olur? İşte miras ret beyanı...

Kurumlar vergisi beyanı için son 3 gün!

Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları vergiye tabi tutuluyor. İşte kurumlar vergisi beyanı için son 3 gün...

Emlak vergisi beyan verme zamanı!

Emlak vergisi beyan verme zamanı ne zamandır? Yeni inşa edilen binalar için emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Kısmen kullanılmaya başlanan binanın emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

ikametgah beyan formu Haberi

ikametgah beyan formu

İkametgah bildirim formu!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince herkesin bir ikametgah adresinin olması ve yapılan ikametgah değişikliklerinin bildirilmesi gerekiyor. 


Adres değişikliği için ikametgah bildirim formunun doldurulması gerekiyor. İkametgah bildirim form örneği, T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yer alıyor


İkametgah bildirim formu nasıl doldurulur?

1. Form elektronik ortamda mümkün olmadığı takdirde tükenmez veyadolma kalem kullanılarak alanların dışına çıkılmadan büyük harf ile okunaklı olarak doldurulur.


2.Kutucuklara istenilen bilgilerin sığmaması halinde sığmayan kısım yazılmaz.


3. Birden fazla ad ve soyadı kısaltılmadan, aralarında bir boşluk bırakılarak doldurulur.


4. Form üzerinde silinti ve kazıntı yapılmaz. Hatalı olması halinde yenisi düzenlenir.


5. Bilgilerin eksik olması, okunamaması ya da imzasız olması halinde form işleme alınmaz.


6.  Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirleri yerine...