02 / 05 / 2024

ikametgah değiştirmeme cezası

ikametgah değiştirmeme cezası

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

Adres değişikliği bildirmeme cezası 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresini değiştirmesinden sonra belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. Peki adres değişikliği bildirmeme cezası 2021 yılı için ne kadar? İşte tüm merak edilenler 2021...

Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile karşılıksız çekten kaynaklı hapis cezasının kaldırılması öngörülüyor.

Murat Çetinkaya'dan faiz oranlarını değiştirmeme kararı açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, "Ekim ayında, finansal koşullardaki sıkılığın azalması ve maliyet unsurlarındaki gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak faiz oranlarını değiştirmedik." dedi.

Kentsel dönüşümde ikametgah değişikliğine dikkat!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgah değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor.

İkametgah değişikliğinde acele eden kira yardımı alamayabilir!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor. Kolçak, bu konuda kendilerine yapılan başvurular hakkında bilgi verdi.

Adres değişikliği idari para cezasına itiraz!

Adres değişikliği bildiriminin 20 iş günü içerisinde verilmemesi halinde para cezaları uygulanıyor. Peki, adres değişikliği idari para cezasına itiraz edilir mi? Adres değişikliği cezasına nasıl itiraz edilir?

İkametgah değişikliği dilekçesi 2015!

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Değişiklik halinde bir dilekçe ile beyan veriliyor. İşte ikametgah değişikliği dilekçesi 2015...

İkametgah nereden değiştirilir?

İkametgah, insanların yaşadıkları bölge ve konut için kullanılıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Peki, taşınma durumunda ikametgah nereden değiştirilir?

İkametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah belgesi kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösteriyor. Taşınma durumunda bu değişikliğin de yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nereden yapılır? İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah değiştirmek için gerekli belgeler!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl değiştirilir? Peki, ikametgah değiştirmek için gerekli belgeler nelerdir?

Kayseri'de iş güvenliğine uymayan 68 inşaata ceza kesildi!

Kayseri'de iş güvenliğine uymayan, yapılan denetimlerde noksanı bulunan 68 inşaat durduruldu. Denetlenen 147 işyerine 1 milyon 408 bin 51 8 TL idari para cezası kesildi.

ikametgah değiştirmeme cezası Haberi

ikametgah değiştirmeme cezası

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu uyarınca, yerleşim yeri adres değişiklikleri yirmi iş günü içinde nüfus müdürlüklerine, adrese dayalı hizmet veren kurumlara ya da dış temsilciliklere bildiriliYOr.


2015 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 480,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 963,00 TL idari para cezası uygulanıyor.


14/11/2009 tarih ve 27406 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 392 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde 2009 yılı için “yeniden değerleme oranı” %2,2 olarak belirlenmiştir.


5326 sayılı Kabahatler Kanununun 17 inci maddesinin yedinci fıkrası gereğince idari para cezaları her takvim yılı başında geçerli olmak üzere o yıl için 4.1.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul...