19 / 05 / 2024

ikiçeşmelik restorasyon

ikiçeşmelik restorasyon

İkiçeşmelik'teki 100 yıllık binanın yeni sahibi olan Konak Belediyesi, hiç vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladı.

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Işıl Rençber'e dekorasyon teklifleri yağıyor!

Işıl Rençber, Beykoz'da oturdukları villanın dekorasyonuna da imza atmıştı. Işıl Rençber'e bazı restorasyon, bar ve otellerden ''Mekanımızı siz tasarlarmısınız?'' teklifleri geldi.

Kuşadası İkiçeşmelik'e yeni park!

Kuşadası Belediyesi, İkiçeşmelik Mahallesi'ne yeni bir park alanı kazandırmak için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Çatalca'daki tarihi çeşmeler restore ediliyor!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 2009'dan bu zamana kadar devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında ilk etapta, Çatalca ilçe merkezindeki tarihi çeşmelerin restorasyon çalışmalarını başlattı.

İzmir İkiçeşmelik'teki tarihi bina restore edilecek!

İkiçeşmelik'teki 100 yıllık binanın yeni sahibi olan Konak Belediyesi, hiç vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladı.

İzmir'deki tarihi iki çeşmeler restore edilecek!

Tarihi yapıları yeniden kente kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyan Konak Belediyesi, İzmir’in en önemli n biri olan İkiçeşmelik’e adını veren tarihi ‘iki çeşmeleri’ restore ederek hak ettiği değere kavuşturacak.

İzmir Eşrefpaşa caddesindeki çalışmalar için meksika modeli önerildi!

İkiçeşmelik yokuşu olarak bilinen tarihi Eşrefpaşa Caddesi'nde yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarının ardından manzara yine değişmedi. İzmir'e yakışmayan görüntüler için 'Meksika' modeli önerildi.

Agora Müze Evi restorasyonu için yeni ihale yapılacak!

İkiçeşmelik Caddesi'nde iki ayrı yapıdan oluşan tescilli binayı "Agora Müze Evi" olarak restore etmek için çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir, zorunlu aranın ardından Agora Müze Evi restorasyonu için İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden ihaleye çıktı.

Kira gelir vergisi son günü 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında her sene tespit edilen istisnadan yüksek gelir elde edenler vergilendiriliyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte kira gelir vergisi son günü 2015..

Değer artış kazancı vergisi online ödeme!

Değer artış kazancı vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başlayan vergi internetten de ödenebiliyor. İşte değer artış kazancı vergisi online ödeme..

İşyeri kira gelir vergisi taksiti ne zaman ödenir?

2014 yılı içerisinde işyerini kiraya verenler 2015 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi taksiti ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sermaye iradı son ödeme tarihi!

Gayrimenkul sermaye iradı vergisi, belli bir istisnadan yüksek geliri olanlar tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, 2015 yılı için gayrimenkul sermaye iradı son ödeme tarihi ne zaman?

Kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

ikiçeşmelik restorasyon Haberi

ikiçeşmelik restorasyon


Yerel seçimler öncesi kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’nden İzmir Valiliği’ne devredilen mülkler arasında yer alan İkiçeşmelik Semti’ndeki tarihi bina açılan dava sonunda Konak Belediyesi’ne geçti. Mahkeme, Kestelli Yokuşu ile Eşrefpaşa Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan ve İzmirlilerin hafızalarında eski İstiklal İlkokulu olarak kalan tescilli yapının Konak Belediyesi’ne tahsis edilmesi yönünde karar verdi. Yıllardır ikinci el eşya alım-satım işi yapan spotçulara depo olarak kiralanarak kaderine terk edilen 100 yıllık binanın yeni sahibi olan Konak Belediyesi, hiç vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladı.

İSTİKLAL İLKOKULU KÜLLERİNDEN DOĞUYOR

1900’lü yılların başında inşa edilen ve bir dönem İstiklal İlkokulu olarak da hizmet veren binanın tescilli bir eser olduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “İl Özel İdaresi’nin kapatılmasının ardından diğer mülkler gibi eski İstiklal İlkokulu’nun binası...