28 / 07 / 2024

iklim fonu pazarlığı Paris

iklim fonu pazarlığı Paris

Paris'teki COP21 Konferansı'nda ülkeler, küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altına indirmek için iklim fonlarını devreye aldı.

Hindistan'dan Türkiye'ye yeşil iklim fonu konusunda destek mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hindistan Çevre, Orman ve İklim Bakanı Harsh Vardhan ile görüşme gerçekleştirdi.

Yabancı yatırımcıdan Varlık Fonu'na büyük ilgi!

Yabancı yatırımcının Varlık Fonu'na şimdiden büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, "Yurtdışında yatırım bankaları ve fonları, TVF ile görüşmek, gelecekteki yatırım fırsatlarını konuşmak istiyor" dedi.

Varlık Fonu’na gayrimenkul portföy yönetimiyle değer katılabilir!

Varlık Fonu’na devredilen gayrimenkullerin yönetimi için gayrimenkul portföy yönetim şirketlerinin devreye girebileceğini söyleyen Oğuz Kösebay, “Bu sayede fondaki gayrimenkullerin profesyonel yönetim ve denetim ile verimli hale gelmesi ve atıl duran nakitin değerlenmesi sağlanabilir” dedi.

Varlık Fonu uluslararası projelerde önemli aktör!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Serpin Alparslan bugünkü yazısında Varlık Fonu ile ilgili araştırmalarını anlattı. İşte Varlık Fonu'yla ilgili tüm detaylar....

İşte Varlık Fonu’na devredilen otellerin ve restoranların listesi!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredilen yaklaşık 2 milyon metrekare büyükle sahip taşınmazların arasında ünlü oteller ve restoranlar var. İşte, Varlık Fonu’na devredilen otellerin ve restoranların listesi..

Özelleştirmenin yeni adı Varlık Fonu oldu!

Habertürk Gazetesi Köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü yazısında Varlık Fonu konusunu ele aldı. İşte o yazı:

Lüks otellerin arazileri Varlık Fonu’na devredildi!

Türkiye'nin birçok kamu şirketi KHK ile Varlık Fonu'na devredildi. Fona devredilen alanlar arasına güney sahillerindeki Pine Bay Holiday Resort, Fantasia Hotel Deluxe ve Simena Sun Club gibi lüks otellerin arazileri de eklendi.

Fikret Orman'ın Grand Focus Otel'i Varlık Fonu'na devredildi!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türkiye'nin önemli firmaların hisselerinin devredildiği Varlık Fonu'na Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman'a ait Grand Focus Otel'in de devredildiği ortaya çıktı.

Nurettin Canikli: Varlık Fonu ekonomik saldırılara kalkan oluşturacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklama yaptı. Canikli, açıklamasında Türkiye Varlık Fonu'ndan sonra ekonomik işleyişte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Naci Ağbal'dan Varlık Fonu eleştirilerine yanıt!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Varlık Fonu'nun denetime tabi olmadığı iddiaları üzerine, açıklama yaptı. Ağbal konuşmasında Varlık Fonu'nun, Türkiye için büyük bir kazanım olduğunun altını çizdi.

Türkiye Varlık Fonu, farklı bir fon!

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Güngör Uras bugünkü yazısında "Türkiye Varlık Fonu"nu ele aldı. İşte o yazı..

Florya'daki 22 dönüm arazi Varlık Fonu'na geçti!

İstanbul Bakırköy Florya'daki 22 dönümlük bir arazi Varlık Fonu’na geçti. Arazi üzerinde Kaşı Beyaz Et ve Balık restaurantı bulunuyor.

Varlık Fonu, mega projelere finansman sağlayacak!

Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinde önemli bir etken olması beklenen Türkiye Varlık Fonu, mega projelerin finansmanını kolaylaştıracak.

iklim fonu pazarlığı Paris Haberi

iklim fonu pazarlığı Paris

Önemli anlaşmalara imza atılan zirvede Türkiye de yıllık 100 milyar dolarlık fondan pay almak için pazarlık masasında Küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altına çekmek için bağlayıcı kararlar almak üzere Paris'te toplanan dünya liderleri, Ortadoğu'daki siyasi ısınmaya odaklanmış durumda. Tarihi buluşmalara sahne olan Paris'teki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) ülkelerin iklim müzakerecileri arasında hummalı bir pazarlık söz konusu. Geçen yıl Lima'da yapılan iklim toplantısından farklı olarak bu kez gelişmekte olan ülkeler de daha az karbon salımına sebep olacakları yönünde bağlayıcı sözler verecek. Bugüne kadarki ısınmanın sorumlusu olarak gösterilen gelişen ülkeler ise bu kez gelişmekte olan ülkelere "karbonu azalt, kredi benden" sözüyle yıllık 100 milyar doları bulan bir iklim fonu vaat ediyor. Şimdi her ülke bu paradan daha çok...