15 / 05 / 2024

İlçe belediyelerinin görevleri

İlçe belediyelerinin görevleri

İlçe belediyelerinin görevleri nelerdir? İlk kademe belediyelerinin görevleri nelerdir? Diye soruyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'e 863 konutluk dönüşüm projesi geliyor!

Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sarıgöl'e 863 yeni konut inşa edilecek.

Amine Gülşe yeni şirket kurdu!

Oyuncu Amine Gülşe gayrimenkul sektörüne adım attı. Gülşe, Didar Cansel Rızvanoğlu ile yeni şirket kurdu. Meda Dekorasyon Ve İç Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Mesut Özil kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı!

Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mesut Özil, kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı...

Mesut Özil ve Amine Gülşe Çubuklu'ya taşındı! Ünlülere komşu oldular!

Çamlıca'da bulunan lüks villalarını tadilat ettiren Mesut Özil-Amine Gülşe çifti, kısa süreliğine ünlülerinde yaşadığı Beykoz Çubuklu'daki bir siteye taşındı.

Amine Gülşe'den abisine 1 milyonluk ev!

Oyuncu Amine Gülşe'nin ağabeyi Şahan Gülşe, nişanlısı Stefanie Duarte ile evlendi.. Mutluluğunu sosyal medya hesabından paylaşan Amine Gülşe'nin, düğün hediye olarak ağabeyine 150 bin dolarlık (1 milyon TL'lik) ev aldığı belirtildi.

Mesut Özil'den Amine Gülşe'ye doğum hediyesi 80 milyonluk malikane!

İngiltere'nin Arsenal takımında top koşturan ünlü futbolcu Mesut Özil, yeni doğum yapan eşi Amine Gülşe'ye doğum hediyesi olarak 80 milyonluk malikane satın aldı....

Mesut Özil eşi Amine Gülşe için 20 milyon liralık ev alacak!

Mesut Özil, 8 aylık hamile olan eşi Amine Gülşe için 'baba jest' yaptı. Kızı için hazırlıklara başlayan yıldız futbolcu, Çeşme’de bulunan 15 milyon liralık villasına oyun parkı ile çocuk odası yaptırıyor. Mesut Özil’in İstanbul’da 20 milyon liralık bir villaya baktığı öğrenildi.

Bilirkişi raporunda Bahçeşehir Göleti'ndeki inşaat ticari amaç için yapılıyor denildi!

İstanbul Bahçeşehir Gölet’teki parsellere dair imar planının iptali davasında bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Raporda, dava konusu planlarda önerilen ticaret alanlarının kar amaçlı ticari faaliyete dönüştüğü açıklandı.

Eğirdir Gölü'nde cami inşaatına başlandı!

Özel koruma alanı olan Eğirdir Gölü’nün çevresinde otel inşaatının ardından şimdi de cami inşaatına başlandı.

Eğirdir Gölü plajında otel inşaatı başladı!

Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü plajında otel yapımına başlandı. Yaşam savunucusu ve akademisyen Kesici, “Peri bacalarındaki otel inşaatı nasıl durdurulduysa, bu inşaat da hemen durdurulmalı” diye konuştu.

Mesut Özil ve Amine Gülşe Boğaz'dan ev bakıyor!

Futbolcu Mesut Özil ve oyuncu Amine Gülşe, evlilik hazırlıklarına hız verdi. Çiftin Boğaz'da ev arayışına girdiği, yeni evleri için 25 milyon TL'yi gözden çıkardıkları öğrenildi.

Mesut Özil'den Amine Gülşe'ye 15 milyon TL’lik ev!

Arsenal'de futbol kariyerine devam eden Mesut Özil’in Amine Gülşe için düğün öncesi İstanbul’dan 15 milyon liraya ev aldığı iddia edildi

Görükle Gençlik Merkezi Eylül'e yetişecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, büyükşehir tarafından Görükle’ye kazandırılan ‘Gençlik Merkezi’ projesinin Eylül'e yetişeceğini söyledi.

İlçe belediyelerinin görevleri Haberi

İlçe belediyelerinin görevleri

İlçe belediyelerinin görevleri nelerdir?

İlçe belediyesi, büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçe belediyelerine deniyor. İlk kademe belediyesi ise büyükşehir belediye sınırları içinde ilçe kurulmaksızın oluşturulan ve büyükşehir ilçe belediyeleriyle aynı yetki, imtiyaz ve sorumluluklara sahip belediyeleri ifade ediyor. 


Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında ilçe belediyelerine ve ilk kademe belediyelerine ilişkin hususlara da yer veriliyor. Kanun hükümlerine göre İlçe belediyelerinin görevleri ile ilk kademe belediyelerinin görevleri şu şekilde sıralanıyor;


İlçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve yetkileri şunlardır:


a) Kanunlarla münhasıran büyükşehir belediyesine verilen görevler ile birinci fıkrada sayılanlar dışında kalan görevleri yapmak ve yetkileri kullanmak.


b) Büyükşehir katı atık yönetim plânına uygun olarak, katı atıkları toplamak ve aktarma istasyonuna taşımak.


c) Sıhhî işyerlerini, 2 nci ve 3 üncü sınıf gayrisıhhî müesseseleri, umuma açık istirahat ve eğlence...