19 / 07 / 2024

ileri etkili fesih

ileri etkili fesih

Müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaata dahil ortak alanların da yüzde 90 'lık orana dahil edilmesi gerekiyor. Peki sözleşmenin ileriye etkili feshi nedir?

Sitelerde Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu kuruluyor!

Sitelerdeki yönetimlerin fatura ve aidatlar ile haksız kazanç sağlayan şebekelere yönelik federasyonu kuruluyor. Yeni kurulacak federasyonun adı ise Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu' olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Enerjide ülkemizi daha da ileri götüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşa edilen hidroelektrik santrallerle Türkiye'yi bu alanda farklı boyuta taşıdıklarını belirterek, "Enerjide ülkemizi inşallah daha da ileri götüreceğiz" dedi.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Yabancıların Türkiye'den gayrimenkul almasında etkili olan 6 faktör!

Big Property Agency Pazarlamadan Sorumlu Kurucu Ortağı Behzat Şimşek, yabancıların Türkiye'den gayrimenkul almasında etkili olan 6 faktörü anlattı.

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

İşçi ve işverenleri ilgilendiren emsal karar!

Yargıtay tarafından işveren ve işçileri yakından ilgilendiren emsal bir karar verildi. Yüksek Mahkeme, müdürün mazeret izninde ısrarcı olan işçiye, 'Git, bir daha gelme' sözünün fesih anlamına geldiğini ve mağdur işçiye ihbar ile kıdem tazminatı ödenmesi gerektiğiyle ilgili karar verdi. İşte tüm mer

Dikkat! Pandemi sonrası emeklilik tarihleri gecikecek!

Pandemi önlemi olarak getirilen fesih yasağını dengelemek için işverene verilen işçileri ücretsiz izne çıkarma inisiyatifinde, fesih yasağının kalkmasıyla önceki düzenlemeye geri dönülecek. İşverenler, işçilerin onayı olmadan onları ücretsiz izne çıkaramayacak.

16 Adımda Etkili Emlak Danışmanı eğitimi 20 Şubat'ta!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa tarafından gerçekleşen 16 Adımda Etkili Emlak Danışmanı eğitimi 20 Şubat tarihinde gerçekleşecek. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O tarih değişti

Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışan işçileri korumak için bazı kararlar alınmıştı. Şu an için bir yıla yakın bir süre uygulanması öngörülen yasakla, iş hukukundaki normal fesih sisteminden farklı bir süreç işlemeye başladı. Fesih yasağı 17 Mart 2021'e kadar uzatıldı.

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Kira fesih örneği 2021!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanıyor. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte Kira fesih örneği 2021...

ileri etkili fesih Haberi

ileri etkili fesih

İleriye etkili fesih nedir?

Müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaata dahil ortak alanların da yüzde 90'lık orana dahil edilmesi gerekiyor. 


Ayrıca yüzde 90'lık oran sadece arsa sahibinin payına düşen bölümler dikkate alınarak değil, müteahitin payına düşen bölümler de dahil edilerek tüm projenin hesaba katılması gerekiyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin ileriye etkili feshi ile ilgili yargıtay kararı örneği aşağıda bulunuyor:


YARGITAY

15. Hukuk Dairesi 2001/548 E.N , 2001/2453 K.N.

İlgili Kavramlar

İLERİYE ETKİLİ FESİH

İNŞAATIN TAMAMLANMA ORANI

KAT KARŞILIĞI ESER SÖZLEŞMESİ

Özet

KAT KARŞILIĞI ESER SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE DEVREDİLEN TAPU KAYITLARININ İPTALİ İÇİN AÇILMIŞ DAVADA, MAHKEMECE, İŞİN DEVAM ETTİĞİNE İLİŞKİN İDDİALAR DA DİKKATE ALINARAK, KEŞİF YAPILIP, BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ YAPTIRILARAK, TAMAMLANMA ORANI İŞİN TAMAMI ÜZERİNDEN HESAPLATTIRILARAK BU SEVİYEYE GÖRE AKTIN İLERİYE ETKİLİ BİÇİMDE FESHİNİN HAKKANİYET KURALLARINA UYGUN BULUNUP BULUNMADIĞININ...