03 / 05 / 2024

ılgaz dağı turizmi

ılgaz dağı turizmi

Batı Karadeniz'de, Çankırı-Kastamonu sınırları içinde yer alan ve kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'ni tercih eden vatandaşlar, kızağa binerek kayak ve snowboard yapıp tatilin keyfini çıkartıyor.

Ilgaz Dağı, güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor!

Çankırı ve Kastamonu sınırlarında kalan, kışın beyaz örtüsü, yazın yeşilliğiyle ilgi gören Ilgaz Dağı, ziyaretçilerin akınına uğruyor. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda bulutların dansı, güzel görüntüler oluşturdu.

Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı turizmcileri sevindirdi!

Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Yıdıztepe'de sezon hazırlıklarını tamamlayan işletmecileri yağışın beklenenden erken başlaması sevindirdi.

Ferko İnşaat’tan Ilgaz Dağı’nda 22,5 milyon dolarlık turizm yatırımı!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe geliştirdiği özellikli projeler ile öne çıkan Ferko İnşaat, turizm alanında yeni bir projeye imza atıyor. Ilgaz Dağı’nda tatil yapmak isteyenlerin hem de kış sporlarının yeni adresi olması planlanıyor.

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanı Tuncay Küçükyılmaz,  arsa avcıları tarafından tam dört kez dolandırıldı. Antalya’da bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon TL'yi almak isteyen iş insanı dolandırıcılardan bir türlü kurtulamadı. 

İspanya'da 1200 otel satışa sunuldu!

Koronavirüs salgını nedeniyle turizmi en ağır darbe yiyen ülkelerden olan İspanya'da krizin her gün yeni bir boyutu gözler önüne seriliyor. İspanya'da 1.200 otel satışa sunuldu ve alıcısını bekliyor...

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi Üsküdar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Şahin, Ceyhun Güney ve Şenol Sevinç ortaklığında kuruldu.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Medical Promise Sağlık Turizmi Hizmetleri Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Medical Promise Sağlık Turizmi Hizmetleri Danışmanlık Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Sulocevizci ve Mustafa Mücahit Gümüş ortaklığında kuruldu.

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Clinicwest Sağlık Turizmi Limited Şirketi kuruldu!

Clinicwest Sağlık Turizmi Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Aydın ve Mutlu Dikmen ortaklığında kuruldu.

Güneydoğu’ya turizm yatırımı yapana teşvik!

Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Güneydoğu’da turizmi güçlendirmekle ilgili teşviklerimiz var. Yeter ki yatırım yapacak insanlar çıksın" dedi.

Araplar Bandırma'da gayrimenkul yatırımı yapmak istiyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu: "Arap iş adamları gayrimenkul ve sağlık turizmi alanında yatırım yapmak istiyorlar. Moritanyalı bir iş adamı da maden konusunda yatırım yapmak istiyor" dedi. 

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddiaları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi hazırladı..

ılgaz dağı turizmi Haberi

ılgaz dağı turizmi

Türkiye'nin kış turizmi merkezlerinden Ilgaz Dağı, sömestir tatilinin başlamasıyla vatandaşların akınına uğradı.


Batı Karadeniz'de, Çankırı-Kastamonu sınırları içinde yer alan ve kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'ni tercih eden vatandaşlar, kızağa binerek kayak ve snowboard yapıp tatilin keyfini çıkartıyor.


İlk defa kış sporlarıyla tanışan vatandaşlar, öğreticilerden kayak yapmanın inceliklerini öğreniyor.


Ankara'dan gelen 9. sınıf öğrencisi Damla Özgüven (15), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kolejde okuduğunu ve yoğun bir eğitim dönemi geçirdiğini söyledi. Ders stresini atmak için sömestir tatilini Ilgaz'da geçirmek için kayak merkezine geldiklerini ifade eden Özgüven, şöyle konuştu:


"Ilgaz'a ilk defa geliyorum. Normalde hep Kartalkaya'ya gidiyordum, burası da epey güzelmiş. Pistten belli oluyor zaten. Arkadaşlarımızla bugün bol bol kayak yapıp eğleneceğiz. Hava da uygun, daha sonraki yıllarda da buraya gelebilirim, gayet...