28 / 04 / 2024

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 



GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısı yapıldı. Toplantıda, Bursa’nın sağlık turizmi ve termal turizm içindeki payı, potansiyeli ve gelecekte daha iyi seviyelere gelmesi için yapılması gerekenler tüm yönleriyle ele alındı.

GİSP, Gayrimenkul konusunda ele alınması gereken konuları masaya yatırarak çalışmaların devam ettiğini aktardı. GİSP Bursa şubesi, üyeleriyle Bursa’nın yılın her ayı turizm potansiyeline sahip olması konusunu ve bu potansiyelin hayata geçirilmesi için atılması gereken adımları amlattı.

Toplantı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen (Özel Medicabil Hastanesi), Samet Bilgen (Özel Medicabil Hastanesi),  Bayram Vardar (Eski Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri) sunumlarıyla ve GİSP Bursa Şube Yöneticisi Erkan Erdem ve Egemen Karabulut yönetiminde gerçekleşti.

Sağlık turizminde 20 milyar dolar gelir hedefleniyor

Toplantıda Türkiye sağlık turizmi üç ana başlık altında incelendi.Ülkemizde tıbbi turizm, spa-wellnes turizmi ve termal turizm konusunda yatırımların olduğu, sağlık turizmi alanında 2018 yılında 765.000 kişiye hizmet verildiği, toplam elde edilen gelirin 7,3 Milyar USD olduğu bilgisi verildi. Ayrıca toplantıda 2023 yılında hedefin 20 Milyar dolar seviyesine ulaşmak olduğu aktarıldı.
 
Yabancı hastaların Türkiye’yi tercih etmesindeki nedenlerin başında, teknik özelliği üstün hastane ve ekipmanlar, kaliteli, tecrübeli ve etkin doktor kadrosu ve fiyatların uygunluğu gösterildi. Bursa’nın sağlık turizminde hak ettiği seviyeye bir türlü gelememesinin başında, İstanbul’un marka değeri ve bilinirliğinden negatif anlamda etkilenmesi, Bursa’da bulunan havalimanının uluslararası uçuşlara kapalı olması ve İstanbul da sadece sağlık değil, diğer turizm kollarında da cazip seçenekler olması gösterildi. Ayrıca, dil bilen personel eksikliği ve gelecek yatırımlar için tıbbı eleman ve eğitim yetersizliğinin de başlıca sorunlar arasında. 

SGK desteği yatırımcıya da teşvik sağlar

SGK'nın reçeteli ilaç desteği yatırımcı grupları Bursa'ya çekebilir. Bursa’nın %40 dolaylarında olan mevcut sağlık turizmi potansiyeli tam kapasite olarak kullanılabilir, bu sayede, 12 ay gelecek nitelikli turistler ile yılın her ayı yüksek doluluk oranları, yüksek istihdam ve ülkeye döviz girdisi sağlanabilir.

 


Geri Dön