03 / 05 / 2024

ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir

ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir

Emlak vergisi ile ilgili yasal hükümler, 1319 sayılı kanun kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince, vergide bazı muafiyet ve indirimler bulunuyor. Peki, ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir?

Volkswagen Amarok 3.5 yıl aradan sonra geri döndü; Lansman fiyatı dikkat çekti

Volkswagen'in ilk olarak 2010 yılında satışa sunduğu Pick-Up sınıfındaki Amarok’un üretimini 2020 yılında sona ermişti. Fakat markadan beklenmedik bir hamle geldi ve Volkswagen Amarok 3.5 yıl aradan sonra geri döndü. Peki 2023 model Volkswagen Amarok ne kadar, kaç TL olacak?

Altın fiyatlarında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Altın öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamıyor

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Altın Fed'in faiz kararı ile sert düşüşe geçerken bugün altında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor. Altın fiyatları öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamadı. Son dakika...

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Akiş GYO 5 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO'nun 1 yılı anapara ödemesiz 5 yıl vadeli, vade sonunda yüzde 30 balon ödeme içerecek ve kalan tutar aylık eşit taksitli olacak şekilde  yenilenmesine ve ilgili şartları düzenleyecek tadil sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız!

Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız. Hızlı tren hattımızı ise 5 yılda 1200 kilometreden 5 bin 500 kilometreye çıkarma hedefindeyiz." dedi.

Arazi anlaşmazlığında yeğenini vuran sanık ve oğullarına 5 yıl 7 ay hapis!

Konya'da arazi anlaşmazlığı yaşadığı yeğenini av tüfeğiyle vurarak ağır yaralayan tutuklu sanık ve iki oğlu 5 yıl 7'şer ay hapis cezasına çarptırıldı...

Berlin’de ev kiralarına 5 yıl zam yapılamayacak!

Almanya’nın başkenti Berlin’de yerel yönetim, tartışmaların ardından karar verdi. 5 yıl boyunca kira artışlarını dondurdu.

Ekonomiye güven yaklaşık 1,5 yılın zirvesinde!

Ekonomik güven endeksi aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre 11,8 puan artışla yaklaşık 1,5 yılın zirvesi olan 93,8'i gördü.

Konut kredisi faizleri son 1.5 yılın en düşük seviyesinde!

Dengelenme sürecinin olumlu yansımaları ve Merkez Bankası’nın hamleleri ile kredi kanallarını açıldı. Konutta kredi faizleri 1.5 yıl sonra yüzde 13’ün altına indi. Ticari kredide ise faizi yüzde 12.87 ile 3 yılın en düşük oranını gördü...

Cari fazla 17,5 yılın en yüksek seviyesinde!

Türkiye'nin 12 aylık cari fazlası, temmuzda 4 milyar 445 milyon dolarla 17,5 yılın en yüksek seviyesinde. Ekonominin yüksek büyüme performansı gösterdiği 2010 ve 2011 yıllarında cari işlemler hesabı da tarihi zirveleri görmüştü...

5 yıl vadeli konut kredisi faizleri Eylül 2019!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile kısa vadelerde yapılan faiz ödemeleri de oldukça azaldı. 100.000 TL konut kredisinin 5 yıl vadede toplam faizi 33.100 TL’ ye düştü...

Ziraat Bankası 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama!

Ziraat Bankası ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranları için 5 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor. Banka her iki kredi ürünü için cazip faiz oranları sunuyor. Ziraat Bankası’ndan kredi hesaplama maliyetleri ne kadar oluyor?

5 yıl vadede en uygun konut kredisi hangi bankada?

Kredi faiz oranları son haftalarda hızla düşmeye başladı. Avantajlı hale gelen faiz oranları ile birlikte kredisini düşük vadede kullanarak faiz ödemesini azaltmak isteyen tüketiciler için Kredi Pazarı 5 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarını araştırdı...

ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir Haberi

ilk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir

İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir?

Emlak vergisi ile ilgili yasal hükümler, 1319 sayılı kanun kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor.


Ancak vergide bazı muafiyet ve indirimler bulunuyor. Kanun kapsamında "İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti" bulunuyor. Peki, İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti nedir? İlk 5 yıl emlak vergisi muafiyeti ne zaman ve hangi hallerde uygulanır?


Emlak Vergisi Kanunu’nun 5. maddesine göre, yeni inşa edilen binalardan konut alanlarda, iktisap tarihini izleyen 5 yıl boyunca, konutun emlak vergisi değerinin 1/4’ü, beş yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Örnek..

Ali Bey, 1.5.2013 tarihinde inşaatı tamamlanan apartmandan dairesini, 20.10.2013 tarihinde satın almıştır. 


Dairenin 2014 yılı emlak vergisi değeri 200 bin TL'dir. Bu durumda, Ali Bey 2014-2018...