16 / 05 / 2024

ilk cam kubbeli cami

ilk cam kubbeli cami

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de binlerce yıl yaşayacak bir proje gerçekleşiyor. Denize 'sıfır' olarak yapılacak proje toplamda 200 dönüm üzerine inşa edilecek..

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!

Migros’ta büyük yankı uyandıran indirim kampanyası sürüyor. Bu kapsamda, örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü. İşte 14 Ağustos Pazartesi Migros fiyat listesi...

BİM'de Fakir robot süpürge 4.599 TL’ye, 6 parça cam kupa 75 TL’ye, kırmızı kapaklı borcam 65 TL’ye düştü!

BİM’den ağustos ayının ilk indirimli ürünler kataloğu geldi. Bu kapsamda, 4 Ağustos Cuma günü Fakir robot süpürge 4.599 TL’ye, 6 parça cam kupa 75 TL’ye, kırmızı kapaklı borcam 65 TL’ye düşecek. İşte 4 Ağustos 2023 BİM fiyat listesi...

Profilo’da ankastre cam set alana seçili bulaşık makineleri 6.400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı!

Beyaz eşya denildiği zaman akla ilk gelen markalardan biri olan Profilo, büyük bir kampanya düzenlediğini duyurdu. Profilo, ankastre cam set alana BMA5162EG Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi başta olmak üzere seçili bulaşık makinesinin 6.400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu paylaştı.

Türkiye'nin ilk dört boyutlu cam tiyatrosu İstanbul'a!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1961 yılında askeri depodan tiyatroya dönüştürülen Reşat Nuri Sahnesi'ni sanatçıya ve izleyiciye en iyi hizmet verecek şekilde yeniden inşa ediyor. Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan sahne dizaynıyla oyunlar dört boyutlu hareketli sahnede izlenebilecek.

Hakkari'de 3 katlı, 9 kubbeli cami inşa ediliyor!

Hakkari’de ilk defa 3 katlı, iki minareli, 9 kubbeli ve asansörlü bir caminin temeli atıldı. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri, imamlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla b

Esas Holding Çinli otomotiv camı üreticisine ortak oldu!

ESAS Holding faaliyet alanlarına bir yenisini daha ekleyerek; Çin’in, dünyanın 2’nci otomotiv cam üreticisi Fuyao Glass Industry Group Co. LTD.’nin (FUYAO) Hong Kong Borsası’na ilk yatırımını gerçekleştirdi.

Türkiye'nin ilk cam kubbeli camisi Rize'ye inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de binlerce yıl yaşayacak bir proje gerçekleşiyor. Denize 'sıfır' olarak yapılacak proje toplamda 200 dönüm üzerine inşa edilecek..

Trakya Cam doğrama firmalarını altın yağmuruna tuttu!

Trakya Cam doğrama firmalarını altın yağmuruna tuttu. Isıcam Sinerji ve Isıcam Konfor kullanan doğrama firmalarına yönelik düzenlenen kampanyaya en fazla fatura ile katılan ilk 80 firma altın ile ödüllendirildi.

Trakya Cam, ‘T Buluşmaları’nın ilkinde ünlü Japon mimar Sou Fujimoto’yu ağırladı!

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam’ın bu yıl ilk kez düzenlediği ‘T Buluşmaları’, İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla düzenlenen etkinliğe, dünyaca ünlü mimar Sou Fujimoto konuşmacı olarak katıldı.

Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi!

Fransa’nın sembolü olarak bilinen Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi. Organizatörler, 324 metre yüksekliğindeki tarihi yapının 125. yılı kutlamaları kapsamında böyle bir yenilik düşündüklerini söyledi.

Isıcam 40’ıncı yılını kutladı!

Türkiye’nin ilk çift cam üreticisi olan Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam Sanayii’nin ‘Isıcam’ markası 40’ıncı yılını kutladı. 40 yıllık süreçte Isıcam’ın 10 milyon konutta kullanıldığı hesaplanıyor

Isıcam 40'ıncı yılını kutladı!

Türkiye'nin ilk çift cam üreticisi olan Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam Sanayii A.Ş.'nin 'Isıcam' markası 40'ıncı yılını kutladı. Şişecam Topluluğu Düzcam Grubu Başkanı Dr. Reha Akçakaya konu ile ilgili açıklama yaptı.

Danimarka’nın ilk kubbeli ve minareli camisinin temeli atıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Danimarka'nın Arhus kentinde inşa edilecek olan ülkedeki ilk kubbeli ve minareli Brabrand Camisi'nin temeli atıldı. Cami bin 500 kişinin namaz kılabileceği ve 1200 metrekarelik alana sahip olacak...

ilk cam kubbeli cami Haberi

ilk cam kubbeli cami

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketinde adından söz ettirecek bir proje hayat bulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de binlerce yıl yaşayacak bir proje gerçekleşiyor. Denize 'sıfır' olarak yapılacak proje toplamda 200 dönüm üzerine inşa edilecek. Projeyi değerli kılan en önemli olgu ise cami ve caminin inşaası esnasında kullanılacak teknikler.


CAMİNİN KUBBESİ 'CAM'DAN OLACAK 


Minarelerin ahşap olarak yapılacak caminin kubbesi ise camdan olacak. Bu özelliğiyle Türkiye'nin ilk cam kubbeli camisi olacak. Cami inşaatında ve tezyinatında birçok ilk de gerçekleştirilmiş olacak. Camide taş, ahşap ve camın mükemmel uyumu yapıya abidevi bir özellik kazandıracak. Geçmiş ile modernizmin buluşacağı projede uzun ömürlü doğa malzemeleri ve ileri teknoloji teknikleri kullanılacak. 100 yıl sonra, ilk defa tamamen kesme masif taş, ahşap ve camdan oluşan bir cami ve etrafındaki külliye...